kosárlabda, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/03/22 at 14:06

Michael Jordan a Charlotte Bobcats új tulajdonosa

by

A korábbi kosárlabdázó fenomén február 26-án nyújtotta be ajánlatát, amelyet az NBA a múlt hét során fogadott el. Ezzel Jordan lett az első ex-játékos, aki többségi részesedést szerzett a franchise egyik klubjában.

Jordan 2006 óta a Charlotte Bobcats kisebbségi tulajdonosa és a menedzsment tagja. Sok bírálat érte őt, hogy nem használta ki népszerűségét az alacsony nézőszám növelésére, de amióta megtette vételi ajánlatát többször is feltűnt a hazai mérkőzéseken, a közönség első sorában, a Bobcats kispadja mellett.
„Most, hogy befektettem ebbe az üzletbe, vállalom a felelősséget, hogy az arcomat adjam a Bobcats-hez és megpróbáljam a következő szintre emelni a csapatot. Nem mondanám, hogy csak egy kiállítási tárgy vagyok. Szerves része leszek a közösségnek, hosszú távra tervezek” – nyilatkozta Jordan az ügy kapcsán, aki szülőhazájának tekinti Észak-Karolinát, az államot, ahol Charlotte található.
A kosárlabda-sztár Robert L. „Bob” Johnsont, a Black Entertainment Television alapítóját váltja a tulajdonosi székben. Johnson 300 millió dollárért alapította meg a klubot 2004-ben, a várost korábban elhagyó Hornets helyett. Jordan a hírek szerint ennél kevesebbért, 250-275 millió dollár körüli összegért jutott a többségi irányítást biztosító üzletrészhez.
Jordan a korábbi Houston Rockets elnök, George Postolos vezette befektetői csoport elől kaparintotta meg a Bobcats-et az utolsó pillanatban.

Forrás: sports.espn.go.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Olajvita veszélyezteti a brazil rendezésű labdarúgó világbajnokságot és a riói Olimpiát

Amennyiben a brazil parlament alsóháza által elfogadott törvényjavaslat az olajból származó bevételek átcsoportosításáról magasabb szinten is jóváhagyást kap, akkor Rio...

Close