autósport, rövidhír, Sportgazdaság — 2009/12/07 at 18:09

2026-ig Silverstone adhat otthont a Brit Nagydíjnak

by

Miután a Donington Park nem tudta teljesíteni szerződésben vállalt kötelezettségeit a brit Forma 1 futam megrendezésének átvételére, Ecclestone visszatért az eredeti helyszínhez.

Több hetes tárgyalási sorozat végére került pont a 17 évre szóló, 300 millió font értékű szerződéssel Bernie Ecclestone, a Forma1 sorozat kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Silverstone képviselői és a Brit Versenyzők Klubja, a silverstone-i pálya tulajdonosa, között. A tárgyalások eredményességéhez szükséges volt, hogy Ecclestone enyhítsen szigorú feltételein az éves jogdíj növekedését illetően. Eredeti elképzelése szerint a 12 millió fontos alapdíj évente 7 százalékkal emelkedett volna a kamatos kamat elve szerint. Ezt a rátát csökkentette 5 százalékra, mintegy 60 millió fontot engedve a teljes futamidőt tekintve.
Silverstone szerepét a Brit Nagydíj rendezésében 2010-től Donington Park vette volna át, de nem sikerült teljesíteniük a szerződés pénzügyi feltételeit. Ekkor került újra képbe a brit autósport otthonának tekintett pálya. Richar Phillips, Sivertsone vezérigazgatója, örül a hosszú távú megállapodásnak, mert így sor kerülhet azokra a beruházásokra, amelyek elengedhetetlenek a fejlődéshez, a látványosság növeléséhez, de az eddigi 5 éves szerződések keretében nem voltak megvalósíthatók.
Az egyik pont tartalmazza a kölcsönös felbontás lehetőségét 10 év múlva, amikor mindkét fél felülvizsgálhatja a szerződés állapotát.

Forrás: timesonline.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

61 százalékkal nőtt a 2010-es dél-afrikai vb összdíjazása

A 2006-os németországi labdarúgó világbajnoksághoz képest 61 százalékkal, 420 millió dollárra emelkedett a torna díjazása.

Close