kosárlabda, Sportmarketing — 2016/07/27 at 10:50

Barcelonában nyílik az első európai NBA Café

by

Az amerikai kontinensen kívül már működik NBA témájú bár, de Európában a barcelonai lesz az első. NBA-játékosok látogatása, jumbotron, hivatalos merchandising – minden lesz, amire egy igazi rajongó vágyhat!  

Az NBA Spanyolországban nyitja meg az első európai tematikus bárját. A szórakozóhely Barcelona népszerű sétálóutcáján, a La Ramblán kap helyet. A liga egy spanyol étteremcsoporttal, az AN Grouppal kötött együttműködési megállapodást a projekt kivitelezésére és a bár üzemeltetésére.

NBA-Cafe-Barcelona

Az NBA Café 1200 négyzetméteren terül majd el. A design kialakítására Lázaro Rosa-Violánt kérték fel. A neves spanyol belsőépítész munkáját több mint 230 hotel, étterem és kereskedelmi egység fémjelzi.

A bárban természetesen hangsúlyos szerepet kap majd az NBA. A falakat NBA-poszterekkel díszítik, a pult fölött pedig egy, az amerikai kosárlabda csarnokokból ismert, téglatest formájú eredményjelzőt, vagyis jumbotront helyeznek el. A képernyőkön NBA archív és élő mérkőzéseket követhetnek figyelemmel a szurkolók, amíg az amerikai grillbárok klasszikusait, vagy tipikus helyi, mediterrán fogásokat próbálnak ki az éttermi részen.

NBA ajándéktárgyakhoz, hivatalos merchandising termékekhez szintén hozzá lehet majd jutni, valamint kiemelt alkalmakkor korábbi és jelenlegi NBA-játékosok is tiszteletüket teszik a bárban. A különböző programok keretében NBA-csapatok kabalafiguárival és tánccsoportjaival szintén találkozhatnak a kosárlabda rajongói.

NBA-Cafe-Manila

Az első NBA Café, amelyik nem az Egyesült Államokban található, a Fülöp-szigeteki Manilában nyitotta meg kapuit 2014 áprilisában. A barcelonai NBA Café a tervek szerint az év végétől fogadhatja a vendégeit.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.07.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close