Sportszemle — 2018/03/14 at 06:30

Sportszemle 2018.03.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hegyi meccsnézés, avagy visszalopott futball Erdélyben – NSO

A Ceausescu-rendszer alternatív nyilvánosságát, a forradalom előszelét látja a hetvenes, nyolcvanas évekbeli erdélyi hegyi meccsnézések történetében a témának könyvet szentelő szociológus, Péter László. Hamarosan magyarul is a könyvesboltokba kerül a februárban angol nyelven megjelent Tiltott labdarúgás Ceausescu Romániájában (Forbidden Football in Ceausescu’s Romania) című könyv a rendszerváltás előtti erdélyi hegyi meccsnézések történetéről.

Michelisz: Elsőre letaglózó volt a Hyundai

Amikor 2017-ben először, még kívülről látta a TCR International Seriesben bemutatkozó Hyundaiokat Michelisz Norbert, csapatvezetőként figyelte az új márka szereplését Kínában, és letaglózták a dél-koreai kocsi eredményei, amikkel bőven a 10. helyen túlról is futamgyőzelmet tudtak szerezni az amúgy sem gyenge mezőnyben.

Hollandia: a PSV elleni bajnoki helyett az életmentést választotta

Kihagyja a PSV Eindhoven elleni hétvégi bajnokit Lennart Thy, a VVV-Venlo német csatára, aki donorként egy leukémiás betegnek próbál meg segíteni. Thy 2007 és 2012 között a Werder Bremen játékosa volt, és kilenc éve, 19 évesen úgy döntött, egy helyi DNS-bank számára mintát ad, és felhatalmazást arra, hogy ha bármikor alkalmas donornak, akkor a beteg rendelkezésére áll.

Sztárcsapatok, óriási nyeremények – ez lesz a V4 Future Sport Festival

Március 23. és 25. között Budapesten rendezik az első alkalommal kiírt V4 Future Sport Festivalt, ahol a meghívott esport csapatokon kívül Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország legjobb együttesei négy játékban szállnak harcba a dicsőségért, nem utolsó sorban pedig az egymillió euró összdíjazású nyereményekért.

Kosár: Meglepett, hogy Hanga milyen ragyogó játékos – Tomic – NSO

A Barcelona horvát óriása, Ante Tomic úgy gondolja, a Real Madrid szurkolói sosem bocsátják meg neki, hogy a katalán klubhoz igazolt, s a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt is elárulta: meglepődött, milyen ragyogó játékos Hanga Ádám.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.03.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close