Sportszemle — 2018/03/12 at 06:30

Sportszemle 2018.03.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Igazi legendák népszerűsítik a budapesti birkózó-világbajnokságot

Újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett az októberi, budapesti birkózó-világbajnokság előkészülete: a Magyar Birkózó Szövetség vezetése pénteken a tatai edzőtáborban megtartott sajtónyilvános edzést követően együttműködési megállapodást írt alá a sportág legendás bajnokaival, a válogatottat felkészítő edzőkkel, valamint a legjobb sportolókkal.

Csillagokat lerántó, szent hangulat uralkodott az olimpiai arany előtt

Nagy a felhajtás a csapat körül? Egyáltalán elemezték szakmailag az olimpián történteket, vagy az idényzáró, jövő hétvégi világbajnokság van a fókuszban? – Átszaladunk a vb-be, de természetesen a futamokat ezerszer megnéztük már kint is, és a saját magunk nem hivatalos elemzései, beszélgetései során csomó mindent átvettünk, ám másodpercről másodpercre, lépésről lépésre még nem elemeztük az olimpián történteket.

Próbálok kitartani Tokióig – Kammerer Zoltán 40 éves – NSO

Maradt a magyar sport Kamerája, igaz, a bohókás, könnyed, nagyszájú kajakos srác helyett most már érett, komoly, sokat megélt férfit látunk viszont a versenyeken. Aki most is vállalja a kihívásokat, és a téli időszakban kínlódik a súlyokkal a konditeremben, hogy tavasszal „kipattintva” újra vízre tegye a hajóját, amellyel reményei szerint eljut élete hatodik olimpiájára, a 2020-as tokiói játékokra.

Kemény kritika: A magyar bajnokság értéktelen

Az eredménytelenség azt mutatja, valamit nem jól csinálunk – így összegezhető röviden Muszbek Mihály sportközgazdász kemény kritikája. Bővebben alább.

A nők csak farizomban, a férfiak csak mellizomban gondolkodnak

A szervezet nagyon okos, mindig mindent kompenzál, arra törekszik, hogy kényelmesen érezze magát – mondja Tamás Gergő személyi edző, aki észreveszi, ha az ember teste akaratlanul megpróbál csalni az edzőtermi gyakorlatnál. Ilyenkor mosolyogva korrigálja a mozdulatot, az ember teste meg kénytelen azt tenni, amit az ember akar.

A főkonzul jelenti: Barcelona készen áll a júliusi vízilabda Eb-re

Kovács Barnabás barcelonai magyar főkonzul szerint a júliusi férfi és női vízilabda Európa-bajnokságot gördülékenyen megrendezi a futballorientált katalán város. Kovács Barnabás szerint Barcelonának most sem fog gondot okozni egy világverseny megrendezése, mint ahogy azt már annyiszor bizonyította A katalán főváros péntek délben is éli szokásos nyüzsgő életét, de Barcelona magyar főkonzuljának 19.

„Mi mindig majmolunk egy stílust”

Mivel a tavasz a csapatsportok bajnokságainak legfontosabb időszaka, érdemes visszakanyarodnunk ahhoz a februári TF-es konferenciához, amely egyebek között a labdarúgás és a kosárlabda változását, fejlődését mutatta be. Nem véletlenül választottuk most ezt a két csapatsportot. Az Aranycsapat éppúgy visszatámadt, mint a későbbi a Barcelona – a többi között ezzel lepte meg a hallgatóságot Prukner László, alias „Tanár úr”.

Rácz Félix: A kocsimat és a házamat is eladtam a Chacón-meccsért

Márciusban lesz 25 éve, hogy Rácz Félix és édesapja megrendezte az első profi ökölvívó gálájukat Szekszárdon. Az autószalonban tartott legelső mérlegeléstől rengeteg buktatón és önerőből megszerezett tapasztalaton át vezetett az út odáig, hogy a Felix Promotion mára Kelet-Közép-Európa egyik legismertebb neve legyen a szakmában.

Kosár: Még nem jött el az ideje, hogy én legyek a vezér – Hanga – N

Mielőbbi visszatérésében bízik a jelenleg sérült magyar Hanga Ádám, aki úgy véli, a három hete Spanyol Kupát nyerő Barcelona a bajnoki címet is megszerezheti. Hanga Ádám boldogan él családjával Barcelonában, ezt kollégánk személyesen tapasztalhatta meg a vele töltött nap során (Fotó: Dömötör Csaba) – Hogy van a lába?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2018/10. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close