Sportszemle — 2018/03/09 at 06:30

Sportszemle 2018.03.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A svédeknél is van tao, csak ott nem a haverok meg a kormányfő kedvtelését szolgálja

Az Európai Statisztikai Hivatal legutóbb 2014-ben mérte fel, hogy melyik a legsportosabb ország az öreg kontinensen. Nem az olimpiai érmek és pontok számát nézték, hanem azt, hogy a lakosság mekkora hányada sportol rendszeresen. A győztes Svédország lett.

Négy hónap alatt 6,8 milliárd ment el röplabdára

2017 szeptembere óta tartozik a látványsportágak közé a röplabda, azóta 6,8 milliárd állami támogatás, vagyis tao-pénz került a sportágba, írja a szövetségtől kapott anyagokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A cikkben az is kiderül, hogy nem mentes a politikától a röplabda sem, hiszen ennek az összegnek a 14 százalékát, azaz 1,1 milliárd forintot az Beach Sport Kft.

Sikeresek lehetnek-e a nők az autósportban?

Egyre több hölgy találja meg a szenvedélyét az autósport világában versenyzőként, mérnökként, sőt csapatvezetőként. Időről időre felvetődik az ötlet, hogy külön bajnokságot kellene indítani a női pilóták számára, ám az érintettek többsége határozottan ellenzi ezt az elképzelést. Utánajártunk, vajon van-e reális esélyük a nőknek a sikerre ebben a férfias sportágban.

Már itthon is kezd üzletté válni a profi boksz

Jövedelmező üzletággá fejlődött az elmúlt évtizedekben a profi ökölvívás, amely nemcsak a bokszolókat és az edzőket, hanem a menedzselésükre, a meccseik szervezésére alakult csapatokat, valamint egész világszervezeteket tart el. Jelenleg az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az első számú fellegvára a professzionális bunyónak, ahol egy-egy fajsúlyosabb gála dollárszázmilliókat mozgat meg.

Egy másodperc részvétel is elég az aranyéremhez – NSO

A pjongcsangi téli játékok egyik legvegyesebb érzelmű résztvevője a rövid pályás gyorskorcsolyázó Oláh Bence lehetett, aki nem lépett jégre az 5000 méteres váltóversenyben, így aranyérmet sem kaphatott. A nyári olimpiákon sokáig az sem számított, ha valaki az előfutamban szerepelt, csupán a finálébeli teljesítményt jutalmazták éremmel.

A magyar gyerekfutballista-import 4. a világon

Egyre több szó esik a magyar futball határon túli terjeszkedéséről, arról viszont nem sok, hogy hazánk évek óta a világ egyik legnagyobb importőrének számít a külföldről átigazolt, illetve külföldiként leigazolt utánpótláskorú futballistákat tekintve. A FIFA januárban kiadta a 2017-es év nemzetközi átigazolásairól készített jelentését ( Global Transfer Market Report) az átigazolásokat kezelő TMS-rendszer adatai alapján.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Erősödik a nők jelenléte a sportban

Az első modern olimpiai játékokon még nem vettek részt női sportolók. Ennek fő oka leginkább maga Coubertin báró volt, aki...

Close