Sportszemle — 2018/03/08 at 06:30

Sportszemle 2018.03.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csaknem százmilliárd jut kosárlabdára

Volt idő, amikor a magyar kosárlabdázás Európa közvetlen élmezőnyébe tartozott, míg az iskolákban a testnevelés egyik alappillére volt a sportág. Így amikor 2011-ben az Orbán-kormány létrehozta a társaságiadó-kedvezmény (tao) és a látványsportágak rendszerét, logikus lépés volt a kosárlabda beválasztása az akkor még öt sportág közé.

Darnyi és Egerszegi bekerül a szövetség alapszabályába

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT). Erről az MTI tudósított. A debreceni, 120. úszó országos bajnokság szerdai sajtótájékoztatóján – amelyen jelen volt Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó is – a MÚSZ első embere úgy fogalmazott: a testület megalakítását szeretnék kőbe vésni, vagyis rögzíteni a szövetség szervezeti és működési szabályzatában, illetve az alapszabályban.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség szigorítja az országváltás feltételeit

Az IAAF miminálisan hároméves várakozást ír elő.

Michelisz Norbert, az autóversenyzés emberi arca

Michelisz Norbert népszerűségének csak egyik oka a siker. A tavalyi túraautó-vb második helyezettje – túl azon, hogy médiakapcsolataiban is profi – melegszívű, közvetlen ember. A hét elején tartott sajtótájékoztatója után készséggel beszélt a Magyar Nemzetnek a túraautózás emberi oldaláról. Például arról, hogyan edz: – 2010 óta van egy személyi edzőm, Matics Zsolt.

A Red Bull Salzburgnál tolják előre a fiatalokat – így nevelnek a s

A télen a DVSC-től szerződtetett, U17-es válogatott Bukta Csabával együtt immár négy magyar fiatal pallérozódik a Red Bull labdarúgócsalád ausztriai bázisán. Közülük az úttörőnek számító Szoboszlai Dominik menedzserét, Esterházy Mátyást kértük meg, hogy mutassa be nekünk egy kicsit közelebbről az ottani utánpótlás rendszerét, azt a futballfelfogást és játékospolitikát, amit a salzburgiak képviselnek.

Nyomokban magyart tartalmaz majd az NB I.

A Csakfoci.hu információi szerint az élvonalban és a másodosztályban szereplő klubok kézhez kapták a legújabb MLSZ-tervezetet, amelyikben a légióskorlátozás és a fiatalszabály megszüntetéséről van szó. Eddig a klubok pénzt kaptak azért, ha 20 év alatti játékosokat szerepeltettek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Magyarországon is elérhető lesz a hamarosan induló F1 TV

Ez a Liberty Media legújabb dobása. Megreformálják a Forma 1-es közvetítéseket.

Close