Sportszemle — 2018/03/07 at 06:30

Sportszemle 2018.03.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Fél évszázados adósságot törlesztenek a magyarországi stadionépítések | Világgazdaság

Át kell alakítani az utánpótlásképzés támogatását, döntően arra építve, hogy hány olyan játékost nevel ki egy-egy műhely, aki felnőttként eljut a magyar élvonalig, külföldi bajnokságig vagy a válogatottig – mondta a Világgazdaságnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. Komoly sportdiplomáciai siker, hogy megválasztották a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnökének.

Csányi Sándor és a fűnyíró

Kedd reggel a Világgazdaság című lapban megjelent egy interjú Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével. Az interjú legérdekesebb részében az elnök az utánpótlásképzés támogatásának átalakításáról beszélt, illetve külön kitért a tao-támogatás ellenőrzésének kérdésére. Apróbb probléma, hogy a kiválasztott példával pont az ellenkezőjét sikerült bebizonyítania annak, amit szeretett volna.

Cseh László: Szerintem sokan szeretnének még így úszni ennyi idősen

Szeret úszni, nem kérdés, hogy folytatja: Cseh László olyannyira motivált, hogy még egy háromhetes floridai edzőtábort is bevállalt annak érdekében, hogy minél jobb legyen a medencében. Cseh László 32 évesen is élvezi az úszást, márpedig amíg élvezi, semmiképpen sem hagyja abba (Fotó: Nemzeti Sport) – Jaj, de álmosnak tűnik…

Hazai közönség előtt búcsúzik el a válogatottól Görbicz Anita

A hollandok elleni Eb-selejtező előtt, 233 válogatott találkozó után jön el a nap.

Az egykori úszókapitány kitálal Shane Tusup dühkitöréseiről

2016, Windsor, rövid pályás világbajnokság. Csurka Gergely, a Magyar Úszószövetség sajtósa-krónikása interjút jelentetett meg Hargitay András kapitánnyal a szövetséggel akkoriban „nem túl barátságos” Nemzeti Sportban. A beszélgetés mellett keretes írásként viszont szerepelt egy néhány mondatos rész, amely egy ottani informátorra hivatkozva a windsori edzőértekezleten történtekről számolt be – itt „senkizte le” Shane Tusup Hargitayt.

Sallói Dániel: Reméltem, hogy nem használják a videóbírót a 11-esné

A Sporting Kansas City magyar légiósa, Sallói Dániel az amerikai profi labdarúgóliga, az MLS nyitányán hiába harcolt ki tizenegyest a New York City FC ellen 2-0-ra elveszített meccsen, a videobíró miatt visszavonták az ítéletet – a támadónak meg is van a véleménye a technikai újításról, és a „kirablásáról” is beszélt.

Bach Botondot a németek választották ki a futballra

Februárban a 18 évesek magyar futballválogatottjának tagja volt a 2000. áprilisában született Bach Botond, a német Zwickau csatára. A város a Trabantról lett ismert szerte a világban, a felnőtt klub most a német harmadosztályban szerepel, a korosztályos csapat ellenben a második ligában. De hogy kerül egy fiatal tehetség épp Zwickauba?

Száz nap múlva foci-vb: ünnep vagy vérontás lesz?

Soha nem rendeztek még akkora országban labdarúgó-világbajnokságot, mint a 2018-as lesz. Oroszország amúgy sem bonyolított le még focivébét, miközben a nyári és a téli olimpiának is otthont adott már. A 2018-as Mundial – Oroszország jellegéből adódóan – a hatalmas távolságok világbajnoksága lesz, a hozzánk legközelebb eső helyszínt pedig Lengyelországba ékelve kell keresni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.03.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close