autósport, Sportmarketing — 2018/03/07 at 16:20

Magyarországon is elérhető lesz a hamarosan induló F1 TV

by

Ez a Liberty Media legújabb dobása. Megreformálják a Forma 1-es közvetítéseket.

Új online platform [OTT] indítását jelentette be a Forma 1 menedzsmentje. Az F1 TV névre keresztelt csatorna reklámmentes streameket ad majd a futamokról, az időmérőkről és a szabadedzésekről. Ezenkívül exkluzív hozzáférést ígér az összes pilóta fedélzeti kamerájának képéhez is.

A rendszer első körben négy nyelven – angol, német, francia és spanyol – indul, de közel 25országban lesz elérhető: Ausztria, Belgium, az Egyesült Államok, Mexikó és Dél-Amerika jelentős része mellett Magyarországon is.

Havi szinten 8 és 12 dollár közötti előfizetési díjra lehet számítani, az árakat a piacokhoz szabják majd. Először csak az online és az asztali számítógépes verzió startol, a mobilra és okostévére szánt változatok az Amazon, az Android és az Apple révén lesznek elérhetők a későbbiek folyamán.

A hírek kétféle előfizetési lehetőségről szólnak. A prémium változatban szerepelnek a futam előtti és utáni interjúk, valamint a felvezető versenyek – többek között Formula 2, GP3, Porsche Supercup – futamai. Az olcsóbb változatban csak a rádiós közvetítés és az adatszolgáltatás lesz élő, a versenyhétvége képeiről csak összefoglalókat adnak majd, ezenkívül bővelkedni fog az archív felvételekben.

Az F1 TV várhatóan a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt debütál. A Forma 1 menedzsmentje 1 millió előfizetőre számít, a platformtól pedig azt várják, hogy az első 5 évben legalább 100 millió dollár bevételt hoz majd.

Forrás: Formula1.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.03.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close