Sportszemle — 2018/03/02 at 06:30

Sportszemle 2018.03.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Életem gólját el se tudtam mesélni a szüleimnek

Életem gólját el se tudtam mesélni a szüleimnek – Az álomszerűen induló Bukrán Gábor 18 évesen találkozott Leekensszel, Charleroi-ban. Korábban lett légiós Lisztesnél, Dárdainál, akikkel az ifiben együtt játszott. Miért nem lett nagy sztár? Belga edzői licence van, nem keresik itthonról.

Mire ment a vízilabda a taopénzekkel?

Amikor ötlet szintjén felmerült a látványsportágak és a társaságiadó-kedvezmények, a tao rendszere, egy pillanatig sem támadta senki azt, hogy a vízilabda is bekerült a kiválasztottak közé. Legeredményesebb olimpiai csapatsportágunk – kilencszer lettek férfi pólósaink aranyérmesek a nyári játékokon – népszerűségét jól mutatja a tavaly nyáron rendezett vizes vb, ám több mint fura, hogy eredményesség tekintetében a tao megjelenése nincs egyenes arányban a sportágba érkezett közpénzmilliárdokkal.

Atlétikai vb: Márton Anitának kimarad a pénteki vacsora – NSO

Márton Anita a többi magyar sportolónál korábban elutazott Birminghambe a fedett pályás atlétikai világbajnokságra, amelyen számára kedvező dobókörből lökheti a súlyt. Márton Anita már ki tudta próbálni a vb dobókörét (Fotó: Török Attila) – Miért utazott a többiek előtt Birminghambe?

Szertefoszlatta Orbán Viktor és Csányi Sándor álmait az UEFA

Az UEFA pozsonyi kongresszusán döntött arról, aminek tervét már januárban kiszivárogtatta: a 2018-19-es évadtól jelentősen, a magyar futball számára kifejezetten hátrányos változtatja meg a BL-, és EL-játékszabályokat. A BL-főtábla: Az eddigi 22 helyett immár tíz ország 26 csapata kerül fel automatikusan. Ezzel párhuzamosan a kvalifikációs küzdelmekből az eddigi tíz helyett csak hat csapat érheti el az európai csúcsfutballt.

Pénzesővel árasztotta el Európát az UEFA, Magyarországra is jutott 5 millió euró – Qubit

Több mint 2,8 milliárd eurós bevétel mellett minimális veszteséget ért el a 2016/17-es futballidényben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) – derül ki a szervezet frissen megjelent éves jelentéséből. Ez persze nem meglepő, hiszen elvileg nonprofit alapon működnek, a működési költségeken felül maradó bevételt évről évre szétosztják a tagországok csapatai között.

„Olasz futball kínai módra: már most bukás?” – NSO

Már több mint harminc külföldi egyesület van az ázsiai ország üzletembereinek kezében, ám nem csupán a Milannál és az Internazionalénál akadnak kérdőjelek a szerepvállalásuk kapcsán. Silvio Berlusconi Milanjának tavaly áprilisi felvásárlásával jelentős terhet és kockázatot vállalt a kínai Li Jung-hung (Fotók: AFP) „Buddha azt mondja az egybegyűlt embereknek, lehet egy kívánságuk.

Olyan stadiont építettek 15,6 milliárdból, amiben nem lehet edzeni

A szombathelyi stadion és sportkomplexum amolyan állatorvosi lóvá nőtte ki magát az elmúlt hónapokban. Az ára nagyjából megduplázódott a kezdetek óta, az üzemeltetését az istennek sem sikerül normálisan megoldani, a Haladás VSE szakosztályai a hírek szerint azért nem tudták használni a sportcsarnokot, mert túl drága bérleti díjat kértek tőlük.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2018/9. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close