Sportszemle — 2018/02/27 at 06:30

Sportszemle 2018.02.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Szégyen a köbön | UtánpótlásSport

LABDARÚGÁS: FIATALSZABÁLY Mindössze három U20-as labdarúgó jutott szóhoz az NB I első tavaszi játéknapján, 180 perc erejéig, ez pedig a fiatalszabály létezése óta abszolút mélypont. A Budapest Honvéd két, míg a Balmazújváros egy ifjú futballistának adott lehetőséget, a maradék tíz együttes legfeljebb a kispadon jegelte az MLSZ ajánlását képező játékosokat.

Hertha: „Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra

Dárdai Pál (balra) és Petry Zsolt (jobbra) a Hertha edzésén (Fotó: Twitter) „Nem dolgoznék itthon, mert a vezetők nem vevők az újításra, falakba ütköznék. Árral szemben pedig nem lehet jó munkát végezni” – mondta Petry, majd kitért arra, szerinte hogyan lehetne változtatni. „A teljes rendszert kellene felszámolni, és újat építeni.

Fenekestül felforgatják a Davis-kupa világcsoportjának életét

Egyhetes, tornarendszerű finálé veszi át az eddig jól bevált páros csaták hélyét.

A WADA nem foglalkozik a norvég sífutók rejtélyes asztmájával

Kialudt a láng, véget ért Phjongcshangban a téli olimpia, amely egyebek mellett arról marad emlékezetes, hogy az orosz sportolók az elmúlt években kibontakozott doppingbotrány miatt nem indulhattak országuk zászlaja alatt. Oroszország megaláztatásként élte meg az elmúlt három hetet, ám a keserűségre némi gyógyír a hokisok – akiket a New York Post sértő módon ország nélküli csapatként aposztrofált – drámai csatában kivívott győzelme.

Sport feketék nélkül? – Ma elképzelhetetlen, de nem volt mindig így

Volt, akit lincseléssel fenyegettek, mást csak elküldtek gyapotot szedni, a feketék azonban hosszú utat bejárva kulcsszerepet töltenek be az amerikai sportéletben. A feketék történelmének hónapja kapcsán most ezt az utat mutatjuk be. Kezdjük egy borzalmasan rossz viccel nemrégről, az afroamerikai golflegenda, Tiger Woods fénykorából. Kapaszkodjanak.

Húsz éve nem volt ilyen gyenge az USA, állami pénzt akar a sportba

Húsz éve nem volt ilyen gyenge az USA, állami pénzt akar a sportba – Norvégia és Németország tarolt a téli olimpián, a doppingos oroszok négy év alatt elsüllyedtek. Az USA-t csak a snowboard mentette. Kína – még – sehol. Mit lehet látni az éremtáblából?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Csányi Sándort a FIFA alelnökévé választották

Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség [MLSZ] elnökét választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség [FIFA] alelnökévé a kontinentális szervezet [UEFA] Pozsonyban...

Close