Sportszemle — 2018/02/26 at 06:30

Sportszemle 2018.02.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Michelisz után a csapata is Hyundaira vált

Michelisz Norbert után csapata, a TCR International Series 2017-es csapatbajnoki címét begyűjtő M1RA is márkát vált a 2018-as szezonra, és a Hondát elhagyva Hyundaijal folytatják. A dél-koreai Hyundai Motorsport támogatásával, két i30 N TCR versenyautóval indulnak majd az idényben, ám egyelőre nem közölték, hogy melyik sorozatban.

Liu Shaolin Sándor: Az iskolában minket fognak tanítani

Liu Shaolin Sándor, az aranyérmes férfi gyorskorcsolya váltó tagja a Nemzeti Sportnak higgadtan és mosolyogva értékelte a phjongcshangi aranyérmet. A második olimpiáján szereplő sportoló tudja, hogy teljesítményükkel felrobbantották az internetet, az 5000 méteres váltóban nyert aranyérmet pedig lehetetlennek nevezte.

Olimpiai akkreditációt kapott a MOB-főtitkár felesége és lánya is

Az utazó csapat összetétele minden olimpián kardinális kérdés: nem mindegy, mennyi edző, orvos, masszőr kísérheti el a versenyzői delegációt, mint ahogyan az sem, milyen létszámú, erősségű sportdiplomáciai küldöttséget tud felvonultatni egy-egy olimpiai eseményen Magyarország. Az akkreditációkkal történő matekozás éppen ezért az olimpiákat megelőző külön „versenyszám”, a felkészülés kardinális pontja – sportvezetői szempontból mindenképp.

Liu Shaolin Sándor 50 milliót korcsolyázott össze a téli olimpián, de az aranyérme ezüstből van – Qubit

A 19 fős magyar delegáció sztárjai egyértelműen a gyorskorcsolyázók voltak a pjongcsangi téli olimpián, már ha nem számítjuk Elizabeth Swaney sajátos produkcióját és Tóth Ivett rockerkorcsolyázását. A korcsolyázók megszerezték az ország első téli olimpiai aranyérmét, de ezen felül is sikerült pontokat gyűjtögetni. Ezzel összesen 190 millió forintot kerestek, pályafutásuk végeztével pedig jár majd nekik a szokásos életjáradék is.

Mindenki a parasport mellett – sikeres volt az ötpárti ötlet premie

Az események több szálon futottak: a gyerekek szerte az országban parasportoltak a testnevelésórákon, a vezetők pedig koszorúztak és konferenciát tartottak. Orbán Viktor is fogadta a sportvezetőket, Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke interjút adott a Nemzeti Sportnak. Szabóné Sipos Éva reggel felkelt, és egy iskola felé vette az irányt.

166 ezer forint darabja, de 50 évig bírja az olimpiai curlingkő

A curlinghez elég speciális kövek kellenek, különleges minőségű gránit, egyedi tudás kell az elkészítésükhöz. A kő alapanyagát két helyen az Ailsa Craig nevű lakatlan skót szigeten (leírások szerint távolról a sziget pont egy curlingkőre hasonlít) és az észak-walesi Trefor kőbányában fejtik ki. Az olimpián használatos versenyköveket régóta ugyanaz a pici, manufaktúrára hasonlító cég gyártja le.

Felavatták a felújított Nemzeti Lovardát

Még a második világháborúban ment tönkre, végre felújították.

Ez a páros emelte a világ tetejére a magyar gyorskorcsolyát

Ez a páros emelte a világ tetejére a magyar gyorskorcsolyát – Erre az olimpiai ciklusra 9 vb-érmünk lett a semmiből, no meg persze a csodás arany. Lina és Bánhidi Ákos a hihetetlen léptékű fejlődés hátterében. És már van diplomáciánk is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ennyi jutalmat kapnak a téli olimpia legsikeresebb magyar versenyzői

Természetesen az olimpiai bajnoki cím fizet a legjobban. Nincs különbség a nyári játékok prémiumaihoz képest.

Close