Sportszemle — 2018/02/21 at 06:30

Sportszemle 2018.02.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Federerék búcsújával új korszak köszönthet be a teniszben

„A tenisz jelenleg nagyon jó állapotban van, mondhatnám, makkegészséges, de azért, csakúgy, mint a testünkkel, ezzel is óvatosan kell bánni.” Ezt az egykori sztárjátékos, Mats Wilander mondta az Origónak hét évvel ezelőtt. Szavait 2017-ben annyival finomítjuk, hogy a tenisz köszöni, jól van, de lassan ideje fölkészülnie rá, hogy ha a jelen legnagyobb sztárjai kiöregednek, és leteszik az ütőt, bajba kerülhet a talán legnagyobb pénzügyi jólétben tobzódó sportág.

„A téli olimpián még sosem hallottak ennyit Magyarországról”

Több cikkben is foglalkoztunk már Swaney Elizabeth-tel, aki magyar színekben indult a phjongcshangi téli olimpián a síakrobaták félcsőversenyében és lett ott úgy az utolsó, hogy nem mutatott be egyetlen trükköt sem, csak végigcsúszott a pályán. Sokan elmondták mér a véleményüket, a 33 éves Swaney is adott azóta nyilatkozatot, míg a szövetség magyarázkodott egy kicsit.

Női kézi: Még mindig sokkos állapotban vagyok – Mörk – NSO

A Handball-Planet.com-nak adott interjút Nora Mörk, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója. A norvég jobbátlövő mesélt egyéni fejlődéséről, Ambros Martínról és súlyos sérüléséről is, amely után éppen lábadozik. Nora Mörk úgy érzi, jobb játékossá vált Győrben (Fotó: MTI/Krizsán Csaba) Nora Mörk 2016-ban igazolt a Győri ETO-hoz a norvég Larvikból, s manapság a világ egyik legjobb női kézilabdázójának tartják.

A világcsúcs mellé negyedik hely járt a női váltónak

A rövidpályás gyorskorcsolya negyedik versenynapján nem volt magyar döntős, de a program így is pozitívan zárult. Az egyetlen negatívum csak annyi, hogy a negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor nem jutott tovább 500-on. Jól kezdett, jól hasított akkor is, amikor már az utolsó kör jött, de kisodródott, noha nem volt a közelében senki.

Szilágyi Liliána őszintén beszélt a betegségéről

Az ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána a honlapján írt rendkívül őszinte és megható bejegyzést arról, hogy az elvárások és a megfelelési kényszer hatására hogy lett bulémiás, és, hogy milyen súlyos károkat okozott a szervezetében a betegség.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.02.20.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close