Sportszemle — 2018/02/20 at 06:30

Sportszemle 2018.02.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Szóltunk volna, hogy jelentsen beteget?

A szövetség egy videót látott az olimipán kínosan teljesítő freestyle sízőről, de nem érzik, hogy káros lett volna Elizabeth Swaney gyenge teljesítménye. A rendszerrel viszont szerintük és a nemzetközi szövetség szerint is baj van. De hogy juthatott ki az olimpiára?

Csaló és bűnös férfiak hálózták be a dollármilliomos teniszezőnőt

Évekig az elithez tartozott a teniszben. Hétszer játszott Grand Slamen negyeddöntőt, egyszer az elődöntőig is eljutott. Gyakorlatilag mindenki ellen nyert, aki számított. A nagy álma azonban soha nem valósult meg, talán azért, mert a férfiakkal nem volt szerencséje. Most, közel a negyvenhez, édesanyaként új céljai vannak, de még mindig a teniszpályán.

Gyorsan terjedő „edzésdrog”: a pulzuskontroll

Kaszás Gábor 2015 második fele óta fut. Gyorsan eljutott – már 2016 áprilisában – az első hosszú távú (10 km) versenyére, amit amatőrök között átlagosnak tekinthető, 5:40 perces kilométerekkel teljesített. Eredetileg 6 percen belül akart futni. Az egészet úgy kezdte, hogy a vasútállomástól hazáig tartó napi sétába megpróbált csak úgy bele-belefutni, de ez annyira mégsem volt jó ötlet.

Elismerés: Sárosi Laura átvette Zsófia királynétól a fair play díjá

Sárosi Laura február 19-én, a spanyol Év sportolója-díjátadón Zsófia királynétól átvehette az esztendő (2016) legsportszerűbb cselekedetéért járó Zsófia királyné-díjat. Talán sokan emlékeznek rá, a riói kvótáért versenyző magyar tollaslabdázó az áprilisi franciaországi Európa-bajnokságon került érdekes helyzetbe. A kontinensviadal egyéni küzdelmeinek második körében 1:0-ra vezetett a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője.

Az lehet, hogy síppal fut a szájában az olimpián?

A phjongcshangi az utóbbi húsz év leghidegebb téli olimpiája. Kemény fagyokkal, mínusz tíz fokos hőmérséklettel kezdődött, és a hidegérzetet csak fokozta a viharos szél. A hideget egy téli sportot űzőnek is lehetetlen megszoknia, arról nem beszélve, hogy a teljesítményt is rontja. Éppen ezért minden lehetséges trükkel próbálják megőrizni a meleget.

Orbán megegyezett Brüsszellel: addig ömlik a pénz a magyar fociba, míg nem leszünk valakik

Erről állapodott meg Brüsszel és a magyar kormány – ez derül ki azokból a dokumentumokból, amiket Jávor Benedek EP-képviselő szerzett meg az Európai Bizottságtól. Az iratok a magyarországi tao-sporttámogatási rendszer jóváhagyásáról szólnak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Barangolj az RCD Espanyol stadionjában a Google Street View segítségével

A Google technikusa bejárta a katalán klub 40 ezer férőhelyes otthonának minden szegletét. Elég menő lett a végeredmény!

Close