kosárlabda, Sportmarketing — 2018/02/16 at 13:05

Tovább erősít az NBA a virtuális valóságban

by

Még több NBA-mérkőzés és extra tartalom lesz elérhető a virtuális valóságban. A hétvégi All Star gálát is VR-ben élvezhetik a nézők.

Remek időzítéssel, pont az NBA All Star hétvége előtt tették elérhetővé az NBA on TNT VR alkalmazást, amelynek segítségével a virtuális valóságban lehet követni a gála eseményeit, valamint a későbbiekben további mérkőzéseket.

Az alkalmazás furcsa neve némi magyarázatra szorul. A Turner Broadcasting System médiacég sport divíziója, a Turner Sports tavaly novemberben állt össze az Intellel, hogy közösen VR-közvetítéseket gyártsanak az NBA-nek. A páros az Intel True VR technológiáját használja az élő tartalom előállítására, amit a Turner tulajdonában lévő TNT tévécsatornán keresztül közvetítenek. Innen tehát az NBA on TNT VR elnevezés.

Visszatérve a VR-tartalomra, az Samsung Gear VR és Google Daydream eszközökön fut, amelyekre az Oculus és a Google Play online shopjaiból tölthető le az alkalmazás.

Az NBA on TNT VR központi eleme a virtuális valóságban újraépített TNT studió, ahol a szurkolók a mérkőzéseket, az összefoglalókat, vagy az ismétléseket nézhetik meg. A nézők legalább négy kameraállás közül választhatnak, így akár a pálya széléről, vagy a kakasülőről is követhetik az eseményeket. A kommentárokat TNT riporterek és NBA elemzők készítik, akiktől rengeteg extra tartalomra is lehet számítani.

A TNT stúdiója a virtuális valóságban

A kép teljességéhez hozzátartozik, hogy a szóban forgó VR-tartalom eléréséhez TNT előfizetés szükséges, a lépés azonban jól mutatja az NBA egyre komolyabb elköteleződését a virtuális valóság felé. A jelenleg futó ugyanis a második olyan szezon, hogy a liga mérkőzései elérhetők a virtuális és kiterjesztett valóság közvetítésekre specializálódott Next VR platformján.

A Next VR-en ebben a szezonban 27 mérkőzést adnak élő VR-közvetítéssel, úgy válogatva a meccseket, hogy a liga mind a 30 csapata szerepeljen legalább egyszer. A többi mérkőzést is nézhetik a szurkolók a Next VR-en VR-eszközzel, de azok a közvetítések a hagyományos televíziós jellel futnak, amit felturbóznak infografikákkal, dinamikus statisztikákkal és extra képekkel.

Forrás: nba.com, nextvr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.02.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close