Sportszemle — 2018/02/09 at 06:30

Sportszemle 2018.02.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ha már ott van egy hétezres hegy, felfutok rá

Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok 2017-ben egyedül ért célba a Himalájában megrendezett 480 kilométeres futóversenyen, majd hamarosan – ráadásul épp a születésnapján – még egy tízszeres távú Ironmant is megnyert. Kapaszkodjunk meg: 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpár és 422 kilométer futásból áll ez a versenyszám. Szőnyi konkrétan 18 órán keresztül úszott egy medencében.

Már egy londoni emeletes busz is ráállhatna egy F1-es autóra

A Mercedes technikai igazgatója is elismerte, szokniuk kell az autókon megjelenő fejvédő szerkezet, a glória látványát, de James Allison szerint idővel egyre jobban fog kinézni. A leszorítóerőt termelő szárnyak 1968-as megjelenése óta talán a legnagyobb vizuális változás történik idén az autók terén az F1-ben a már sokak által bírált fejvédő szerkezet, a glória révén.

Dárdai Pál: Amíg nem lesz futballfilozófiánk, addig nincs miről beszélni

Lezajlott a Nemzetek Ligája sorsolása. A magyar válogatott Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal került egy csoportba. Miként látja az esélyeket? Mi lehet a reális cél? – A célt mindig pozitívan kell kitűzni. A reális helyzet az, hogy adott három hasonló képességű együttes: a görög, a finn és a magyar.

200 eurós fűtőzokni, fűthető dzseki: olimpiai harc a hideg ellen

Sál, sapka! Meg pufidzseki, meleg nadrág, aláöltöző, polárréteg – ha megnézzük a magyar téli olimpiai csapatról készült képeket és videókat, egész jó képet kapunk arról, mire kell felkészülnie Pjongcsangban a sportolóknak. A dél-koreai hideg lesz az egyik fő ellenfél.

2018-ban is izgalmas, telített programra számíthatunk a Hungaroringen

A mogyoródi pályára kis túlzással hetente érkeznek majd a jobbnál jobb sorozatok.

Nem akármilyen kiállítás nyílt a Fradi Múzeumban

2018-02-08 14:22:35 Az FTC 1899-es alapításától a második világháború végéig tartó, közel 50 éves időszakot bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban. Az ünnepélyes megnyitón Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta, hogy a tárlaton 17 olyan különleges relikvia is látható, amely a legendás játékos és edző – az ország első profi futballtrénere -, Tóth “Potya” István hagyatékából származik, és korábban még nem volt kiállítva.

Női kézi: Csapó szerint Franciaországban más a hozzáállás – NSO

Csapó Kyra ősszel, a szezon közben szerződött kölcsönbe Dunaújvárosból a francia bajnok Metzhez. Azóta a francia élvonalban folyamatosan véd, múlt héten pedig a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott a Ferencváros ellen. Ennek apropóján adott miniinterjút az őt képviselő Champsport Agency Facebook-oldalának. Csapó Kyra menedzsmentje Facebook-oldalának nyilatkozott „A Bajnokok Ligájában játszani teljesen más érzés volt, mint egy bajnokin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2018/6. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close