Sportszemle — 2018/02/08 at 06:30

Sportszemle 2018.02.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Nem fogunk megtörni a nyomás alatt, nem kezeljük nagy misztikummal az olimpiát”

Ez lesz a negyedik olimpiája, mennyire érzi, hogy nemcsak 2006-hoz, hanem 2014-hez képest is fokozott várakozással tekint a közvélemény a rövid pályás gyorskorcsolyázók szereplése elé? – Merőben más a helyzet, most beszélhetünk először reális éremesélyről. 2006-ban senki sem ismert minket, az volt a beugrónk, azután is inkább csak az olimpiákon figyeltek bennünket, ám az elmúlt pár év eredménylistája előrevetítette, hogy ez egy másfajta olimpia lesz.

A bőrömön érzem, mit veszítettem, hogy nem Magyarországnak nyertem

A bőrömön érzem, mit veszítettem, hogy nem Magyarországnak nyertem – Megszűnt a szakosztály, nem vették fel a TF-re, Hunyady Emese úgy gondolta, nem fontos itthon, ezért Bécsbe ment munka mellett korcsolyázni. 1994-ben olimpiai bajnok lett, odaát nemzeti hős, Hollandiában miatta kereszteltek gyerekeket Emesének. Portré.

“Olyan hideg van Phjongcshangban, hogy a kutya eltörik a kanyarban”

A második olimpiájára készülő Szőcs Emőkének hiányzik a fegyver, fázik, de várja már a megmérettetést.

Gridgirl-botrány: A nők kizárása lesz a következő lépés?

Az elégedett vélemények mellett nem csillapodik a felháborodási hullám sem a grid girlök kitiltása ügyében. Volt F1-es pilóták, köztük Jean Alesi és Niki Lauda is nemtetszésének adott hangot, a McLaren egyik „öreg motorosa” pedig egyenesen a nők diszkriminálásáról beszél.

Ez nem futball, ez a La Liga – interjú a spanyol bajnokság képvisel

Budapesten él és dolgozik a La Liga magyarországi képviselője, aki sziesztázni nem szokott, ellenben nap mint nap keményen küzd azért, hogy még népszerűbbé tegye a régióban a világ egyik legjobb, legerősebb bajnokságát. Diego Sánchez Trillo igyekszik minél jobban elsajátítani a magyar nyelvet – sört rendelni már tud (Fotó: Nemzeti Sport) – Valahogy így kell futballt csinálni!

Tényleg 61-szer többet ér a férfi-BL-győzelem, mint a női?

Egy tavaly megjelent kutatás cáfolta azt a korábban elterjedt nézetet, miszerint az őskori társadalmakat a férfidominancia jellemezte. A University College London antropológusa, Mark Dyble a The Guardiannek arról beszélt, hogy a törzsek egalitárius, azaz egyenlőségi elv alapján működtek.

Gyerekkorom karácsonyát idézte az első teszt a Hyundaijal

Legutóbb gyerekkoromban éreztem így magam karácsonykor vagy egy születésnapon. Jó volt nézelődni, látni, ahogyan dolgozik a csapat, ahogyan Gabriele Tarquini köröz a pályán, és mindeközben folyamatosan szökött fel bennem a láz, hogy már csak órák kérdése, hogy én is ott legyek az aszfalton.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A téli olimpia nem csak a sportsikerekről szól!?

Alig egy hét és kezdődik a 23. téli olimpia, amelyre a szervezők közel 100 országból nagyjából 3.000 sportolót várnak. A...

Close