Sportszemle — 2018/02/06 at 06:30

Sportszemle 2018.02.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sportoltak is a botrányok között – Grenoble (Franciaország), 1968

A téli olimpiák története: Helyszín: Grenoble, Franciaország Időpont: 1968. február 5. A többi pályázó város: Calgary (Kanada), Lahti (Finnország), Szapporó (Japán), Lake Placid (USA), Oslo (Norvégia) Program: 10 sportág/35 szám Résztvevők száma: 37 ország, 1158 sportoló (944 férfi, 211 nő) Tengerszint f-i magasság: 204 m Megalomán – jellemezte Avery Brundage, a NOB végletesen puritán elnöke az 1968-as olimpia helyszínét.

Csak a legbátrabbak száguldanak fejjel lefelé egy jégcsatornában

A csütörtökön kezdődő phjoncshangi téli olimpián szereplő sportok közül elsőként a szánkót, a szkeletont, a curlinget és a bobot mutatjuk be. Leletek bizonyítják, hogy a szánkózás már a IX. században létezett: a vikingek havon és jégen is jól tudták használni a szánkót.

Magyarországról az olimpiai dobogóig – NSO

Miklós Edit sérülése után Samsal Dalibor személyében csak egy olyan versenyző lesz a pjongcsangi magyar csapatban, aki korábban más ország színeiben indult már olimpián (ugyan eredetileg Szőcs Emőke is román színekben versenyzett, de ő olimpián csak magyarként indult).

Jók voltunk, itt vagyunk mi jó helyen

Valahol azért csodát várt az a 200 szurkoló és a hazai közvélemény is a magyar Davis-kupa csapattól, amelynek a feladat az lett volna, hogy idegenben, 4000 drukker előtt legyőzze Belgiumot a Világcsoport nyolcaddöntőjében. A papírforma érvényesült, de ezért a belgáknak kőkeményen meg kellett dolgozniuk a győzelemért. A csoda tehát elmaradt, de pozitívan kell értékelni.

Németországban futball van, itthon foci, a kettőt össze sem lehet hasonlítani

Hogy milyen egy Hertha-mérkőzés Berlinben? Olyan, mint egy irodalmi alkotás: van bevezetése, tárgyalása és befejezése. Ám a teljes „mű” szinte minden pontjában eltér egy magyarétól. Ennél a pontnál fontos megjegyezni: mindez sokkal inkább ténymegállapítás, mintsem kritika. Van ugyanakkor közös vonása a két közegnek, ez pedig a találkozó előtti baráti sörözések fontossága.

Gyerekekkel pótolnák a rajtrácslányokat

Peking úgy döntött, nem akar tovább a világ kukája lenni, ezért importtilalmat vezetett be az újrahasznosítható hulladékokra. Az exportországok most fejvesztve keresik az alternatívát.

Dr. Szieben László: Ez már nem az én futballom! | mifocink

Védett az NB I-ben, volt magyar bajnok, játszott a második ligában is, sőt, ott is nyert többször bajnokságot, talán a legtöbbszörös magyar ifi-utánpótlás válogatott kapus. Volt magyar kispályás foci válogatott, kapusként 17 gólt szerzett, volt a fociidény felében harmadik a magyar góllövő listán kapusként,ügyvezetője, majd elnöke volt a Magyar Labdarúgó Ligának és a Magyar Hivatásos Labdarúgók Ligájának, egy ideig tulajdonosa volt a Fehérvár FC-nek, tudtommal ő az egyetlen magyar négydiplomás labdarúgó.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Super Bowl reklámspotok 2018

Megnevettet, elgondolkodtat, fejcsóválásra késztet, azonnali fogyasztásra sarkall - idén is volt mindenféle reklám a Super Bowl alatt. Nézzük, melyikek érdemelnek...

Close