Sportszemle — 2018/02/05 at 06:30

Sportszemle 2018.02.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Baji Balázs szeretne két lábbal a földön maradni

Egy hónap múlva a birminghami rövidpályás atlétikai világbajnokságon áll rajthoz Baji Balázs, akit itthon a sportújságírók a 2017-es Év Sportolójának választottak. A 28 éves gátfutó, részmunkaidős állatorvos az SzPress Hírszolgálatnak azt mondta, sportsikerei hatására kicsit megváltozott az élete, de nem szeretne elszállni.

Életveszélyes repedések vannak a sportorvosi rendszerben

Egy ideig játszhatott egy vesével, aztán egyszer csak visszavonták az Iváncsa NB III-as futballkapusa, Késmárky Bence sportorvosi engedélyét. A honi szabályok szigorúak, mégis előfordulhat, hogy az NB I-ben légiós szerepelhet ilyen szintű egészségkárosodással – konkrétan a Vasasnál Vít Benes. Késmárky erről értesülve újra megpróbált sportorvosi engedélyhez jutni.

NB I: „Érvényesítsék a klubok az érdekeiket, ha megkeresik rá a pén

Nagy Antal, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya jelenleg pénzügyi tanácsadóként dolgozik. A magyar labdarúgást pénzügyi helyzetéről nyilatkozott a Sport Tv Mai helyzet című műsorában. Elmondta, a szakmai munka messze elmarad a háttérbiztosító munkához képest, és hogy nehezen lehet azt mondani a klubokra, hogy önálló gazdasági társaságok, és akkor érvényesítsék az érdekeiket, ha megkeresik rá a pénzt.

A grid girlök betiltása annyit ér, mint a meztelenség nélküli Playboy

Ritkán látott vihart kavart az F1 menedzsmentje azzal, hogy korszerűtlennek minősítették és száműzték a versenyek rajtjaitól a táblákat tartó hoszteszeket. December eleje óta téma, hogy eltűnhetnek a táblákat tartó hoszteszek, az úgy nevezett grid girlök az F1-es futamok rajtjaitól.

Kirakhatják az olimpiáról a bokszot

Veszélybe kerülhet a boksz olimpiai részvétele, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elégedetlen a sportág nemzetközi szervezetének (AIBA) irányításával és pénzügyi helyzetével, írja az MTI. A NOB igazgatótanácsának ülése után Thomas Bach elnök elmondta: rendkívül nyugtalanítónak találják, ami az ökölvívóknál történik, és készek a sportággal kapcsolatban merész döntéseket is meghozni.

Tollaslabda: Sárosi Laura a spanyol királyi pártól vehet át díjat –

A Nemzetközi Fair Play Bizottság speciális fair play diplomája után újabb elismerésben részesül Sárosi Laura. A riói olimpiát is megjáró magyar tollaslabdázó a spanyolok Év sportolója díjátadó gáláján veheti át a legsportszerűbb cselekedetért járó Queen Sofia díjat – méghozzá a spanyol királyi pártól!

Álom a piaci alapú stadionüzemeltetés

Egyre inkább a 2018-as országgyűlési választás kampányának egyik fő témájává válik az Orbán-kormány stadionfejlesztési programja. Amíg a kabinet kitart a beruházások mellett, az ellenzék véleménye egyöntetű: befejezni, a forrásokat máshová csoportosítani. Muszbek Mihály szerint ugyanolyan elfogult a kormányváltásra készülő pártok véleménye a stadionfejlesztésekről, mint a hatalmon lévők ágálása a menekültkérdésben.

Hétfő hajnalban Super Bowl: megvédi-e címét a Patriots az USA legnézettebb sporteseményén? – Qubit

A minneapolisi US Bank Stadion ad otthont az 52. Super Bowlnak, ahol a tavalyi bajnok New England Patriots és a Philadelphia Eagles méri össze erejét. A győztes csapat játékosainak járó pénzdíj 102 ezer amerikai dollár (26 millió forint), de a vesztes csapat játékosai is fejenként 56 ezer dollárral vigasztalódhatnak.

Tenisz: Erre büszke vagyok, nagy előrelépést jelent – Babos – NSO

Bár fáradt és mindene fáj, Babos Tímea mégis nagyon boldog: higgadt és jó játékának hála az első Grand Slam-siker után harmadik WTA-tornagyőzelmét is megünnepelhette. Babos Tímea büszke rá, hogy a páros után egyéniben is remek eredményt ért el (Fotó: Facebook/Babos Tímea) – Végig hitt a tornagyőzelemben, vagy a hét második felében tudatosult önben, hogy ez meglehet?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

David Beckham MLS-csapatot alapít

Régi vágya teljesült ezzel. 25 klubra bővül az amerikai labdarúgó liga.

Close