Sportszemle — 2018/01/31 at 06:30

Sportszemle 2018.01.31.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Példátlan teljesítménnyel jutott ki a magyar csapat a téli olimpiára

Az utolsó kvóták kiosztása után nem 16, hanem 19 magyar sportoló szerepelhet a phjongcsangi téli olimpián – mondta Vékássy Bálint. A szervezet főtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta: a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportstratégia megalkotását tervezi. Úgy érzik valami nincs rendben és a sportra fordított források nem eléggé hasznosulnak.

A Hyundai gyári pilótájaként folytatom a versenyzést

Fura érzések kavarogtak bennem december eleje óta. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy ezeket a katari szezonzáró és a világbajnoki cím elúszása miatti csalódottságom idézte-e elő, vagy pedig egy jelzés volt, hogy eljött a váltás ideje. Ezért nem is akartam elhamarkodott döntéseket meghozni, és év végén inkább arra fókuszáltam, hogy minél több időt töltsek a szeretteimmel, kipihenjem magam, kitisztuljanak a gondolataim.

Megalakult a Budapesti Honvéd e-sport akadémiája

Ünnepélyes keretek között, szimbolikusan egy számítógép bekapcsolásával megkezdte működését a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia. A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, néhány éve egy e-sport akadémia létrehozása nagyon távoli gondolatnak tűnt, de mostanra megérett az idő arra, hogy egy nagy múltú sportegyesület keretein belül is legyen létjogosultsága egy ilyen intézménynek.

Már készülnek Fucsovicsék Belgium ellen

Miután a magyar Davis Kupa-válogatott az előző év végén a Kopaszi Gáton Fucsovics Márton vezérletével legyőzte az orosz csapatot, a világcsoportba jutott. Ezzel egy huszonkét éves rossz sorozat szakadt meg. Azóta kiderült, az ellenfél az előző kiírás döntőse, Belgium lesz, a helyszín pedig a liege-i Country Hall, amely egyébként egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok – és kívülről úgy néz ki, mint egy kisvárosi üzem.

Foci: a La Liga 21. fordulója a magyar fiatalszabály szemüvegén át

Amíg a labdarúgó NB I együttesei egy-egy edzőmérkőzést játszanak, Nyugat-Európában megállás nélkül zajlanak a bajnoki küzdelmek. Sorozatunkban igyekszünk megmutatni, hogy a topligák mennyi lehetőséget biztosítanak az U20-as futballistáknak, a tapasztalatokat pedig összevetjük az itthon mért adatokkal. Ezúttal Spanyolországba látogatunk, ahol a La Liga 21. fordulóját vettük górcső alá.

1,2 milliárd műfüves futballpályákra és defibrillátorokra

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség sportágtámogatási koncepciója hazánkat is elérte. A FIFA hivatalos honlapján írnak róla, hogy 40 műfüves pályához, illetve 1000 defibrillátor beszerzéséhez ad összesen 1,2 millió dollár (300 millió forint) támogatást a nemzetközi szövetség az MLSZ-nek. Elsősorban fiatal csapatok, iskolák számára alkalmas 40×20 méter méretű műfüves pályákat építenek, amelyekből 20 már 2017-ben elkészült.

Tavaly világszerte 6,37 milliárd dollárért igazoltak a futballklubok

Az angol labdarúgóklubok költötték a legtöbb pénzt játékosvásárlásra tavaly a nemzetközi szövetség (FIFA) jelentése szerint. A kedden nyilvánosságra hozott összesítésből kiderült, hogy világszerte 6,37 milliárd dollárt fordítottak erősítésre a klubok, ez 33 százalékkal több, mint 2016-ban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Okosszemüveggel nézhetik a meccseket a Bayern stadionban a halláskorlátozottak

A Bayern München új szintre emelte az akadálymentesítést. Elsőosztályú meccsélményt biztosítanak a halláskorlátozottak számára is.

Close