Sportszemle — 2018/01/26 at 06:30

Sportszemle 2018.01.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A jégkorong braziljai hontalanok lesznek az olimpián

A hivatalos feljegyzések szerint a jégkorong története a kanadai William erődből indult, ahol unatkozó katonák kapták azt a utasítást a szintén unatkozó parancsnoktól, hogy seperjék fel a laktanya felfagyott udvarát. Ők viszont a seprűkkel egy fagyott faágat (vagy követ) kezdtek ütögetni.

Gyurta Dániel válaszára még vár a szövetségi kapitány

Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya túl van két fontos egyeztetésen, melyekből világossá vált, hogy Cseh László egyelőre csak a nyári Európa-bajnokságot vállalja biztosan, Verrasztó Dávid viszont célba veszi a 2020-as tokiói olimpiát is. A kapitány egyeztetne még Gyurta Dániellel is, de olimpiai bajnok mellúszónk most éppen Szingapúrban van.

Mi az e-sport, és hogy lesz ebben Magyarország nagyhatalom?

A versenyszerű videojáték gyökerei egészen a 70-es évekig nyúlnak vissza, hiszen a Stanford Egyetem hallgatói már 1972-ben összemérhették a tudásukat a Spacewar című programban, az Atari által szervezett 1980-as Space Invaders Championship pedig tízezernél is több embert mozgatott meg az Egyesült Államokban. Akkor persze még senki nem gondolta, hogy ez mivé növi ki magát.

Don Santiago szivarja – NSO

Emilio Butragueno és Míchel is a Puskás Ferenccel mély barátságot ápoló Tóth-Zele József keze alatt nevelkedett. – Tényleg otthagyta a motort egy fának támasztva? – Ott bizony – mondja nevetve a 82 esztendős Tóth-Zele József, José, aki több mint harminc esztendeig dolgozhatott a Real Madrid korosztályos csapatainál, és aki szombaton a hagyományos Gabora-gálára kíséri a korábbi világsztárokkal érkező Real Madridot.

Magyar sikeredzője nevét viseli a bolognai stadion egyik tribünje

Az egykori sikeredző, Weisz Árpád nevét viseli a bolognai labdarúgó-stadion egyik tribünje csütörtöktől. A klub honlapjának beszámolója szerint a délelőtti ünnepségen a Curva San Luca elnevezésű lelátórészt keresztelték át a Renato Dall’Ara Stadionban. Az eseményen a klubvezetőkön kívül jelen volt Virginio Merola polgármester, Alberto Sermoneta főrabbi, valamint Daniele De Paz, a bolognai zsidó hitközség elnöke, s jó néhány szurkoló is.

Fucsovics Márton: Az én szintemen egész évben jól kell teljesíteni

Az Australian Openen a nyolcaddöntőig menetelő Fucsovics Márton a hazaérkezése után, csütörtökön egy budapesti kávézóban válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire. Fucsovics Márton azt mondja, nincs ideje arra, hogy a fejébe szálljon a siker (Fotó: Tumbász Hédi) – Képzelje, a kávézó bejáratánál azzal fogadott a pincérnő, hogy ő ugyan szabadnapos, de amikor meghallotta, hogy Fucsovics Márton reggelizik itt, inkább bejött dolgozni, hogy kérhessen egy közös képet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az Arsenalé az első kriptovaluta szponzoráció a Premier League-ben

Az együttműködés miatt új partneri kategóriát alkottak. A CashBet digitális valutáját reklámozzák.

Close