Sportszemle — 2018/01/25 at 06:30

Sportszemle 2018.01.25.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Új seprűként sepregettünk a világbajnok páros ellen

Sosem gondoltam volna, hogy valaha a seprű, a kő, a talp és a ház szavakat egy szövegkörnyezetben fogom említeni, pláne nem egy sportághoz kötődően. Aztán a Magyar Olimpiai Bizottság és a hazai sportági szövetség szervezésében csütörtökön lehetőséget kaptunk, hogy kipróbálhassuk a curlinget. Igaz, eleinte tényleg úgy tűnt, részemről csak próbálkozás lesz belőle.

Lovassy Krisztián sporttörténelmet írt pályakerékpárban

Sporttörténelmi eredményt ért el Lovassy Krisztián, aki a minszki forduló után megnyerte a scratch versenyszám összetettjét a 2017-18-as pályakerékpáros világkupán. Magyar bringás még sosem nyert sem ebben, sem másik számban, írja a Velo.hu. Az ötfordulós világkupasorozatban a három európai állomáson rendezték meg ezt a 15 km-es, 60 körös versenyszámot.

Elkerültük a halálcsoportokat, jó helyen Magyarország a Nemzetek Ligájában

Mindenféle sallang nélkül, feszes tempóban, lendületesen sorsolták össze a csapatokat a labdarúgó Nemzetek Ligájában. Magyarország ennél jobb helyre nem kerülhetett volna. Díszvendégek segítségével, az új torna himnuszának bemutatása után kezdődött meg a labdarúgó Nemzetek Ligájának első sorsolása Lausanne-ban.

A magyar kézilabda gyengébb, mint gondoljuk

Nyilván nem reprezentatív az a teszt, amit a szerkesztőségünkben végeztünk, de ettől még tény, amikor rákérdeztünk tucatnyi kollégánál, a nemzetközi mezőnyben hova helyeznék a magyar férfi kézilabdát, azt az egyöntetű válasz kaptuk, hogy a világ élvonalába. És valóban, valahogy az utóbbi évtizedekben az a kép alakult ki, hogy válogatottunk a közvetlen világelit tagja.

Távozik a Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Vasárnap jelentette be a Magyar Úszó Szövetség, hogy közös megegyezés alapján távozik a szervezettől Batházi Tamás főtitkár – olvasható a MÚSZ honlapján. Wladár Sándor elnök a MÚSZ elnöksége, illetve a magyar úszótársadalom nevében megköszönte mindazt, amit az elmúlt időszakban Tamás tett a szövetség újjászervezése érdekében.

Amit a franciáktól megtanulhatnánk, de nem tesszük

A szakemberek évek óta a gladiátorok játékának nevezik azt az egyre kegyetlenebb küzdelmet, ami a kézilabdapályán folyik. Az idősebbek szörnyülködve, a fiatalabbak ámulva nézik a játék felgyorsulását és eldurvulását, többek között a most Horvátországban – immár nélkülünk zajló – férfi Európa-bajnokságon. De melyek az igazi érdekességek?

Férfi kézi Eb: új technológia, már a cseréket is vissza lehet nézni

A labdarúgás után a kézilabdában is egyre több technológiai újítást vezetnek be, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy csökkentsék a meccsek során hozott döntésekben a szubjektív faktort. Horvátországban először használták férfi Európa-bajnokságon a videobírót, emellett újdonságként már a cseréket is külön kamera pásztázza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Pehl Bernadettel, a Spíler TV főszerkesztőjével

A Premier League közvetítésekkel robbantak be, jövő évtől pedig már a Bajnokok Ligája meccseivel is találkozhatunk náluk. A mindig nehéz...

Close