Sportszemle — 2018/01/24 at 06:30

Sportszemle 2018.01.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Miért lázadnak a pénz miatt a milliomos teniszezők?

Nem csak ismertséget, hanem tízmilliókat is nyert Fucsovics Márton azzal, hogy a nyolcaddöntőig jutott az Australian Openen. De a teniszezők többsége csak álmodhat arról, hogy egy fillért is viszontlásson abból a pénzből, amit a sportba befektet.

Vettel idén mindenkit beelőz

Ahogy az utóbbi években is, újra kezd kiszivárogni a Forma-1-es kereseti lista. Most a spanyol Mundodeportivo.com közölte a versenyzők fizetését. A tavalyihoz képest meglepően sok a változás, melyeknek okait leginkább a pilóták szerződéseinek időtartamában kell keresni. Azonnal egy megdöbbentő adat: az első 20 millió euróval kap többet, mint tavaly.

A sportvilág 2018-as zsákbamacskája az első „multisport” Európa-bajnokság

Az Európai Játékok után 2018-ban új viadalt próbálnak meghonosítani.

A családapa, aki meghekkelte Amerikát

Sőt, lassan az egész világot. De még Trumpot is. LaVar Ball a legnagyobb trollként röhög rajtunk, miközben a kosárlabdázó fiaiból üzletet csinált. Beszól az elnöknek, Michael Jordannek, és hiába utálja fél Amerika, ő élvezi, és számolgatja a pénzét. De hogy kerültek Kaliforniából Litvániába?

Végre elárulták, mennyit keres egy átlagos magyar focista – Qubit

Egy átlagos magyar futballcsapat egy évben 3,7 millió eurót (1,15 milliárd forintot) költ bérre, és ennek az összegnek 71 százaléka vándorol a játékosok zsebébe – derül ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég megjelent üzleti jelentéséből. Ez pedig azt jelenti, hogy ha hinni lehet a számoknak, akkor egy átlagos magyar focista havi 2,5 millió forintot tesz zsebre.

Nem hagytam, hogy átnézzenek rajtam

Nem hagytam, hogy az osztrákok átnézzenek rajtam – Van egy magyar futballedző, aki nem elégedett meg a hazai állóvízzel, és Ausztriában szerez licencet. Eközben már dolgozik, megbecsülik St. Pöltenben. Provokálták, de nem futamodott meg. Mit csinálnak máshogy odaát? Mit gondolnak a magyar ifikről? Orbán Ferenc útja.

Fucsovics Márton: Soha nem kezdtem még ilyen jól az évet

Fucsovics Márton nem maradt Melbourne-ben, hogy kicsit kipihenje az elmúlt hetek fáradalmait, esetleg kikapcsolódjon, ünnepeljen az ausztrál nyárban. Egy profi teniszező nem gondolhat ilyenre, menni kell tovább, a jövő héten már Belgiumban játszik a Davis-kupában, a világcsoportban. Az elutazása előtt mégis vállalkozott arra, hogy közösen értékeljük a szezonkezdést.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.01.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close