Sportszemle — 2018/01/22 at 06:30

Sportszemle 2018.01.22.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A Bánki család közelében landolt az egymilliárdos röplabdás tao-támogatás

2017 nyarán a röplabda is bekerült a társasági adóból támogatható sportágak közé, azaz a röplabdások is odafértek végre az évről évre növekvő, tavaly csaknem 90 milliárd forintos tao-kondérhoz. A röplabda beemelését a taós sportágak közé Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke javasolta, a dolognak pedig az adott nem kis pikantériát, hogy Bánki felesége, Bánki Ágnes a Magyar Röplabda Szövetség strand- és szabadidős röplabda-bizottságának elnöke.

Női kézi: 3 meccsen 29 gól – a magyar légiós Rasmussennek is bizony

A Chambray-ben légióskodó magyar átlövő, Planéta Szimonetta a francia élvonalban a legutóbbi három fordulóban összesen 29 gólt szerzett. Formájáról, a francia bajnokságról és a jövőre vonatkozó terveiről blogbejegyzésben számolt be menedzsmentje Facebook-oldalán. Planéta Szimonetta a Facebookon jelentkezett blogbejegyzéssel Planéta Szimonetta az előző szezon végén igazolt a Chambray Touraine-hez.

Van gyógymódunk a sportban a fiatalok kiégésére, de itthon nem kellett

Évtizedeken át hiányolta az elismerést Halmos Imre, az egykori Testnevelési Főiskola volt tanszékvezetője, de a múlt év végén többet is kapott belőle. A februárban 88. születésnapját ünneplő mesteredző Fair Play-életműdiplomát és Elek Ilona-emlékérmet vehetett át. Ám nem a díjai, hanem eredeti gondolatai miatt kerestük fel otthonában az 1963-ban alapított KSI első igazgatóját.

Itthon mindenki Katinkát élteti, pedig Shane munkája legalább annyira fontos

Májat nem tudnak növeszteni belőle, de a nagymama szívbetegségét és a rövidlátást sem ez fogja megoldani. Utána jártunk, miért éri meg köldökzsinórvért eltetetni, ha gyermek születik. Sok a tévhit.

Balczó András: Nem tudtam nem akarni – NSO

„Legyetek ellentétjei a világnak” – fordult a jelenlévő sportolókhoz múlt hét csütörtökön a Nemzeti Színházban Balczó András, miután átvette a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját. Az augusztusban nyolcvanéves, háromszoros olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok egykori öttusázó budakeszi otthonában fogadott bennünket, és beszélt őszintén hitről, akaratról, boldogságról.

Éheztették, elvették a nevét, bajnokként is büntették

1984-ben 4 olimpiai aranyérmet nyert Ceausescu Romániájának a romániai magyar Szabó Kati. Sokat szenvedett, de mindent ugyanígy csinálna, pontosabban megnyerné az ötödik aranyat, mert fáj neki, hogy egy hajszállal lemaradt róla. Január 22-én lesz 50 éves, és akkor jelenik meg önéletrajzi könyve Sepsiszentgyörgyön a négyszeres olimpiai bajnoknak.

Székely Penge Pál: Nem vagyok tehetséges, melós vagyok!

Magyarországon elsőként mondhatja el magáról Székely “Penge” Pál, hogy hivatásos dartsjátékos lett. A tanárképző főiskoláról induló kézilabdázó 24 éves korában hagyott fel a kapuskodással, hogy inkább nyilakat dobáljon. Az első találkozás a sportággal szerelem volt első látásra, elkezdődött a kőkemény munka, amely 18 év alatt magyar bajnokká tette Pengét.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2018/3. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close