Sportszemle — 2018/01/19 at 06:30

Sportszemle 2018.01.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Szemünk előtt megy tönkre egy sikersportág

Még a varasdi csarnokban szitkozódtak a magyar szurkolók a férfi kézilabda-válogatott lehangoló veresége után, amikor a hazai szövetség máris közleményt adott ki: mélységesen csalódottak a válogatott szereplése miatt, hiszen az alapcélt, a középdöntős részvételt sem sikerült elérni. Noha tavaly február elsején ugyanez a szövetség a Veszprémet megelőzve adta ki a hírt, hogy ő fogja irányítani a csapatot.

A Kádár-korban elhallgatták a Fucsovicséhoz hasonló magyar teniszsikert

Fucsovics Márton fantasztikus sikerrel bejutott az Australian Open harmadik fordulójába, azaz a legjobb 32 közé. Korábban két magyar teniszező ért el hasonló sikert, Baranyi Szabolcs 1973-ban, míg legutóbb Kuhárszky Zoltán 1983-ban. Utóbbiról idehaza szinte senki sem tudott. 1973-ban Baranyi két ausztrált is legyőzött Melbourne-ben. Szinte hihetetlen, de négy magyar is szerepelt a mezőnyben.

Miklós Edit lelki segítségre szorul

Súlyos sérülése után Budapesten tartott sajtótájékoztatót a phjongcsangi olimpiáról lemaradó alpesi síző. Kendőzetlenül beszélt az előtte álló időszakról.

Óriási magyar siker Melbourne-ben: Fucsovics Márton legyőzte a 13. kiemelt Sam Querrey-t, Babos Tímea női párosban továbbjutott – Qubit

Fucsovics Márton szerdán óriási meglepetésre legyőzte a világranglistán 13. helyén kiemelt amerikai Sam Querrey-t az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A magyar teniszesző viszonylag simán, négy szettben, 6:4, 7:6, 4:6, 6:2 -re győzte le ellenfelét, és ezzel az utóbbi idők legnagyobb magyar teniszsikerét könyvelheti el.

Úszás: tovább finomítják a Jövő bajnokai-programot

A Jövő bajnokai a magyar úszósport kiemelt tehetséggondozó programja. Négy éve csiszolgatják, alakítják, a héten pedig a MÚSZ elnöksége újabb változtatásokról döntött. A dél-dunántúli régió vezetője szerint a program eddig is segített a helyi problémák megoldásában, a tehetségek felfedezésében és menedzselésében, s a jövőben kiemelten fontos a szakmai programok folytatása.

WTCR – a bajnokság, amit idén meg akarok nyerni

Decemberben jelentették be, hogy a TCR International Series (amelynek a csapatbajnoka a M1RA lett tavaly) és a WTCC (amelyben én második voltam) 2018-tól egy közös bajnokságban egyesül. Az így megszülető WTCR-be már tart a nevezési időszak, de mivel későn érkezett a hivatalos bejelentés, még nagyban folynak a háttértárgyalások.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Real Madrid a bajnokok bajnoka

A KPMG megvizsgálta, hogy a top európai futball bajnokságok bajnokai hogyan teljesítettek gazdasági szempontból a 2016-17-es során.

Close