ökölvívás, Sportmarketing — 2018/01/17 at 10:10

Mayweather új pályán

by

A veretlen ökölvívó a múlt héten, a 2018. évi Las Vegas-i CES [Consumer Electronic Show] eseményen mutatta be új “Mayweather Box és Fitness Virtual Reality Programját”.

“Ha jól érzed magad, jól nézel ki” – ezzel a mondattal indította újtára a programot Floyd Mayweather, aki kiemelte, hogy az alkalmazás nem a boxról hanem a fitnessről szól. Viszont az öklözésnél nincs jobb kardio edzés, állítja a sportoló és James Williams, a project ügyvezetője is.

Floyd Mayweather a ringben mutatja be a saját VR-alkalmazását

Habár a program a HTC Virtual Reality platformján fut, egyelőre nem mindenki számára elérhető. Lehetséges, hogy a jövőben így lesz, de most csak azok a konditermek használhatják, amelyek csatlakoznak a speciális, tagoknak kidolgozott üzleti modellhez.

Magában a játékban a virtuális Mayweather tanít sportolni, harcolni, ütni. A Floyd avatár egy kicsit nyers beszédű fickó, aki ironikus stílusban kritizál, és motivál, ha nem teljesítesz elég jól, elég gyorsan. A gyakorlatsor – a kipróbálói szerint – igazán kemény és izzasztó.

Felütés, jobb és bal keresztek megfelelő gyakorlása után magával Mayweatherrel is megküzdhet az ember.

Mayweather a virtuális valóságban

A teljes program 12 hetes, hétről hétre egyre nehezebb, egyre nagyobb kihívást jelentő gyakorlatokból áll. A résztvevők követhetik fejlődésüket, a VR Experience, a Vive kontroller segítségével, méri és raktározza a mozgás sebességét, az ütőerőt és az elégetett kalóriák számát.

Az első, a zászlóshajó “Mayweather Box és Fitness konditerem” még ebben a hónapban nyit Los Angelesben, a hosszútávú terv szerint 500 létesítmény működik majd világszerte. A csapat későbbre tervezi egy iOS applikáció piacra dobását, amellyel otthon végezhető gyakorlatokkal is bővül a csomag. Ez már biztosítja majd a közösségi edzés jó érzését is a résztvevőknek, lehetőséget ad többek között a pulzus mérésre és kontrollra, valamint időpont foglalási csatorna lesz a konditermekbe.

Forrás: Forbes, Fox Business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2018.01.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close