Sportszemle — 2018/01/15 at 06:30

Sportszemle 2018.01.15.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Sportoló vagyok, nem használom a kávézónkat lébecolásra”

Huszonegyedik éve kel szinte mindennap kora hajnalban azért, hogy a hideg medencevízbe ugorhasson, és a legjobb legyen. Milyen kedvvel úszik? – Némileg hullámzó, hogy mikor milyennel. Az év eleje mindig kicsit nehezebb, amikor kihagy az ember egy-két hetet, utána mindig fájdalmasabbak az első edzések.

Teljesen bizonytalan Michelisz Norbert és csapata jövője

Bári Gergely a túraautó-világbajnokságban versenymérnökként, öccse, Bári Dávid a TCR International Seriesben tulajdonostársként dolgozott Michelisz Norberttel 2017-ben. A WTCC-ben egyéni ezüstéremmel zárták a szezont, a másik nemzetközi sorozatban újonnan alapított csapatuk, a M1RA bajnok lett, versenyzőjük, Tassi Attila pedig összetettben második helyen végzett. Kőkeményen megdolgoztak az elképesztő eredményekért, mégsem szálltak el a sikerektől.

Év sportolója: „Magyarország most pótolja be, hogy nem foglalkozott

A pécsi Rátgéber Akadémia vezetője, Rátgéber László a közösségi oldalán Szeles Mónikával közös képet osztott meg „Mi újvidékiek” képaláírással. Ennek kapcsán megszólaltattuk a mesteredzőt. „Szeles Mónika az egyik legsikeresebb magyar sportolónő volt” – szögezte le a Nemzeti Sport Online megkeresésre Rátgéber László rögvest a beszélgetés elején.

Piknikhangulat és 200 fős „B-közép”: ilyen a foci Ausztráliában

Egy olyan rendszerető, haladó szellemiségű ország, mint Ausztrália, nem engedheti meg magának, hogy a világ legnépszerűbb sportja ne kapjon elegendő médiafigyelmet, anyagi támogatást és esélyt a népszerűségre. A fejesek másfél évtizede eldöntötték, hogy a rögbi, a krikett és az ausztrál foci mellett az európai labdarúgás is szerepelni fog a kínálatban, a projekt pedig lassan, de biztosan eléri a célját.

A magyar golfos már elhiszi, hogy helye van a legjobbak között – NS

Rengeteget tanult és jobb versenyzővé vált az előző szezonban az Egyesült Államok második számú sorozatának magyar indulója, Rózsa Csilla, aki már elhiszi, hogy helye van a legjobbak között. Rózsa Csilla feltöltődve tért vissza Amerikába, ahol már az új szezonra készül (Fotó: Dömötör Csaba) – Szóval két hétig egy helyben ücsörgött?

Két év alatt 20 milliárd forint ment el határon túli futballra

Nagyon beindult a magyar kormány a határon túli futball támogatásában. Az elmúlt két évben nyolc csapatnak 20 milliárd forint jutott a magyar állami költségvetésből, ennek a pénznek a fele olyan akadémiákhoz és klubokhoz került, melyek szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor felcsúti futballbirodalmával, esetleg Mészáros Lőrinc a tulajdonosuk.

CIES: tudományosan megállapították, ki a legértékesebb labdarúgó –

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában megállapította, hogy jelenleg melyik 100 labdarúgó a legértékesebb. A rangsor felállításánál olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az életkor, poszt, szerződés hossza, teljesítmény, stb. Ennek alapján a listát Neymar (PSG) vezeti 213 millió euróval, Lionel Messi (FC Barcelona, 202 millió euró) és Harry Kane (Tottenham, 195 millió euró) előtt.

Elnök vagy ingatlanmágnás: mihez kezd egy nyugdíjas focista? – Qubit

A napokban az 1995-ös Aranylabda győztesét, George Weah-t választották Libéria elnökévé, a most 51 éves exfocista tehát duplán sem mindennapi karriert futott be. Persze nem lehet mindenkiből elnök vagy miniszter, mint ahogy sztáredző sem. Összeállításunk azokról a focistákról szól, akik nyugdíjba vonulásuk után részben vagy teljesen elszakadtak a sportágtól, és az üzleti életben is sikeresek lettek.

Különleges focipályák a világ körül

Ezek a futball pályák cseppet sem nevezhetőek átlagosnak. Azok körében, akiket egyszer megérintett a lelátó hangulata és egy falusi ‘libalegelőben’ is képesek meglátni a szépet, ezek a pályák elhelyezkedésükkel, vagy éppen építészeti megoldásaikkal igen nagy tetszést fognak aratni. Hiába, a futball…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportsmarketing esettanulmány: elemzés a kulisszák mögül, egyenesen a Bundesligából – 2. rész

Az FSV Mainz vendégei voltunk, fontos példákat hoztunk.

Close