Sport PR, tenisz — 2018/01/08 at 08:00

Roger Federer megéri az árát

by

Jól jön az öreg a háznál…főleg, ha ő a tenisztörténelem legértékesebb játékosa. A tenisz élő legendájának hatása a Hopman Cup-on is megmutatkozott. 2016 legértékesebb sportolói márkájának választott svájci népszerűsége rekord nézettséget és látogatószámot hozott az Australian Open felvezető tornájának.

Több cikkben is megfogalmaztam már, hogy milyen jelentős szerepe van a sportolóknak, a sportsztároknak egy sportesemény, egy mérkőzés sikerében. A sportolók azok a sportkommunikációs eszközök, akik jelenlétük révén növelik az adott sportesemény értékét és szereplésük révén külön figyelem irányul a versenyre, mind a média mind pedig a szurkolók szemében. Különösen igaz ez, amikor az adott sportág egyik legendája, a történelem legjobbja szerepel a versenyen…mi több, ha meg is nyeri azt.

Roger Federert a 2016-os év legértékesebb sportolói márkájává választotta az amerikai Forbes magazin, nem véletlenül. A korunk egyik legmeghatározóbb sportikonja a Hopman Cup-nak is sikert hozott. Federer szereplése rekord, 106.424 nézettséget hozott a lelátókon a torna számára, amely több, mint 200 nézővel haladta meg a korábbi top nézettséget és abszolút rekordnak számít a verseny 1989 óta húzódó történetében. Mi több a svájci első szabadedzését is rekordszámú, hat ezer szurkoló követte élőben figyelemmel. Ezek mellett a Jack Sock és Karen Khachanov elleni csoport meccsek is rekord nézettséget hoztak, nem beszélve a döntőről, amelyet a torna történetében először rendezték ennyi néző, szám szerint 14.008 néző szeme előtt, ugyanakkor a legnagyobb nézettséget a Jack Sock elleni meccs tartja, 14.029 nézővel.

forrás: www.hopmancup.com

A sportesemény sikeressége mellett a nemzetközi sportversenyek megszervezése mögött még egy ok áll, még pedig az adott régió, nemzet népszerűsítése és imidzsének, márkájának formálása a játékosok bevonása révén. Paul Pepera Nyugat – Ausztrália Turizmusért felelős minisztere úgy fogalmazott a díjátadó ceremónián, „kétség kívül a legjelentősebb promóciót Nyugat-Ausztrália kapcsán Roger Federer tette, akinek sikerült egy quokka (Nyugat-Ausztrália egyik őshonos állata, amely a régió jelképévé vált – szerk.) szelfit készíteni, amely vezetőhír volt öt kontinens televízió híradásaiban, és több, mint 36 millió közösségi média követői bázisához juttatta el világszerte.”

Nice to meet you #newpal @westernaustralia #rottnestisland #happyquokka

521.6k Likes, 4,967 Comments – Roger Federer (@rogerfederer) on Instagram: “Nice to meet you #newpal @westernaustralia #rottnestisland #happyquokka”

Amelyre Roger Federer csak így reagált a díjátadó ceremónián, „igen, egy kicsit koszos lettem a quokka szelfi közben, de ez nem volt probléma számomra. Szívesen népszerűsítettem a világnak ezt a részét, Perth egy csodálatos város..úgyhogy gyerünk srácok utazzatok el Perth-be, látogassátok meg.”

forrás: www.hopmancup.hu

 A svájci csapat sikere, hogy Roger Federernek tizenhét év után sikerült megnyerni újra a Hopman Cup-ot, újabb jelentős médiaértékkel bírt az esemény szempontjából. Tizenhét évvel ezelőtt Martina Hingis oldalán emelhette magasba a trófeát. A Hopman Cup-on való szereplésért a játékosok ranglista pontot nem kapnak, viszont díjazásban részesülnek. A pénzdíjazás mellett a trófeák értéke sem elhanyagolható. A hagyományos Hopman kupa mellett, egy gyémántokkal kirakott teniszlabda formájú trófeával is gazdagabbak lesznek a győztesek. “Ahogy ránézek erre a gyémánt labdára Martina Hingis jut eszembe, aki minden egyes nap arra emlékeztetett, hogy meg kell nyerjük! Ami már a végén kezdett nagyon sok lenni, szóval azt gondolom, hogy ezért is nyertem meg a Hopman Cup-ot, hogy többet ne kelljen már ezt hallanom. Emellett pedig Belinda is nagyon boldog, örül neki. Alig várja, hogy berakhassa a kézipoggyászába…” – mondta Federer a gyémánt teniszlabda trófea kapcsán. A trófeák értékét 26.000 $-ra teszik. A sikerek mellett Federer esetében más szempontból is kedves lehet a verseny, ugyanis a 2001-es sikert követő évben azzal a Miroslava Vavrinec-cel indult a versenyen, aki azóta a 19 Grand Slam győztes svájci felesége és négy gyermekének édesanyja lett, akinek kétségkívül elévülhetetlen érdemei vannak Federer sikereiben.

Roger Federer/ Belinda BENCIC – Hopman cup 2018 Trophy ceremony

Roger Federer/ Belinda BENCIC – Hopman cup 2018 Trophy ceremony

forrás: hopmancup.com

borítókép forrása: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Manchester City az élen, míg a Guangzhou Evergrande a 4. legértékesebb futballklub

A Soccerex dobta elsőként piacra 2018-ban a legértékesebb futballklubok listáját.

Close