rövidhír, Sportgazdaság — 2018/01/04 at 11:55

Készpénz nélkül is elboldogulunk a Papp László Budapest Sportarénában

by

A modernizálást és a piaci trendeket szem előtt tartva, teljesen készpénzmentessé vált a Papp László Budapest Sportaréna.

A Peak Financial Services és az EcletiqMinds eltüntette a készpénzt mindenhonnan: a büfétől a parkolóig, minden egyes fizetés esetében elfogadják az érintés nélküli fizetést. A fejlesztéssel ez az első európai fedett aréna, amely teljesen cashless módon üzemel. A változástól azt várják, hogy a vásárlási folyamatok gyorsulnak.

Az első lépést a 2017. augusztusában átalakított beléptetőrendszer jelentette, amely mobilappra és QR-kódra cserélte a hagyományos jegyeket. Az Aréna mobilappja amellett, hogy biztonságosabbá teszi a jegyeket, programnaptárként, parkolóhely foglaló megoldásként, és az épületen belüli navigációt segítő eszközként is működik. Még arra is képes, hogy az épületen belül elnavigáljon bennünket az ülőhelyünkhöz.

A Peak Financial Services a modernizáció későbbi szakaszában vett részt. A cég szolgáltatja azokat a prepaid MasterCard bankkártyákat, amelyeket a Sportaréna kártyával nem rendelkező látogatói vehetnek át rövid regisztráció után. A kártyát a helyszínen felállított kártyaautomatából lehet megvásárolni, átlagosan 3-4 perc alatt, készpénzért.

A január elseji évnyitó koncerten, a várakozásokat felülmúló mennyiségű kártya kelt el – áll a Peak Financial Services közleményében. A kártyákat a Peak kioszkjainál, a Budapest Bank fiókjaiban, illetve átutalással lehet feltölteni. Azt pedig, hogy mennyi pénz van a kártyán, a PeakWallet applikációban lehet követni.

Forrás: fintechradar.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

“There is only one Phil Taylor”!

Több szempontból is emlékezetes marad a tegnap esti PDC darts világbajnokság döntője, amelynek a legnagyobb nyertese nem más, mint maga...

Close