Sportszemle — 2017/12/27 at 06:30

Sportszemle 2017.12.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Guardiola ManCityje épp lezárja a futballt

Guardiola ManCityje épp lezárja a futballt – Olyasmit csinál, mint a hollandok a totális futballal, csak nagyon úgy tűnik, ő le is igázza a világot, újra, mint a Barcával: augusztus óta pontot sem vesztettek, rekordszámra lövik a gólokat. De mégis, mit talált ki Guardiola?

Vajon jobb lesz attól Szilágyi Áron, hogy itthon már nem egyeduralkodó?

Szatmári András személyében az idén Magyarország adta a férfi kardvilágbajnokot, hazánk 1990, Nébald György aranyérme óta nem nyert egyéni vb-címet a vívásnemben a férfimezőnyben. Gárdos Gábor 24 éves tanítványa itt nem állt meg, megnyerte az Universiadét, a novemberi országos bajnokságon pedig játszi könnyedséggel verte a döntőben hazai legnagyobb riválisát, London és Rio olimpiai bajnokát, Szilágyi Áront.

Kosár: két évtizede neveli a leányutánpótlást a soproni „darázsfész

Ebben az évben húszesztendős lett a Soproni Darazsak Akadémia, amely a napokban kisfilmet is közzétett a két évtized gazdag történetéről. A sikeres leány-kosárlabdaklub históriájának statisztikai mutatói között böngészve érdekes adatokra lelhetünk, s írásunkból kiderül az is: az utánpótlás-nevelő műhelyből felnőttélvonalbeli játékosok sora került ki.

Janics Natasa: A tartalékokból élek, olimpiai bajnok akarok lenni

A háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa nem jelentette be Rio után, hogy visszavonul, viszont edzőnek szerződött Kínába. A többség tehát joggal gondolhatta 2016 őszén, hogy letette a lapátot, életének új szakasza kezdődik. Ehhez képest, most ott tart, hogy megint keményen edz, klubot keres, szeretne a hatodik olimpiájára is kijutni.

Amerikaifutball: a 19 éves Zilai János a tengerentúli egyetemi bajn

Már tizenhárom évesen a felnőttek között edzett, két év múlva pedig be is mutatkozott az élvonalban Zilai János, aki sporttörténelmet írna azzal, hogy a magyar amerikaifutballisták közül elsőként sportösztöndíjjal tanulna, játszana az Egyesült Államok egyik egyetemén. G. G.

Templomról templomra imádkozott az olimpiai aranyért a románok magyar ajkú vívóbajnoka

Augusztusban született meg a kislánya, a gyermekáldás, gondolom, megváltoztatta az életét, hiszen tavaly még a párbajtőrcsapat olimpiai bajnoki címét ünnepelte. – Régóta szerettünk volna gyermeket, de az olimpia után jött el az ideje. Átrendezte az életemet, de pont mondtam a férjemnek, hogy most tudom, miért vagyok ébren.

Ami nyugaton kétmillió eurót ér, az itthon még gyerekcipőben jár

Sztevanovity Zorán szerint ahhoz, hogy az ember megértse, egy pohár víz mit ér, hőség és sivatag kell. Ahhoz pedig, hogy egy labdarúgásban dolgozó vezető megértse, játékosmegfigyelője mennyit ér, befektetett pénzre, időre és türelemre van szükség. A nemzetközi labdarúgó-nyelvezetben scoutként emlegetett személy feladata összetett és jövedelmező (lehet) – főként annak a klubnak, amely számára összegyűjti a tehetségeket.

Bravúrok, húzások, eszközök – Laurencz László „példátlan” pályafut

Ha Laurencz László edzői, majd szövetségi kapitányi pályafutását egyetlen szóval kellene minősíteni, valószínűleg a „példátlan” lenne a legmegfelelőbb. Hogy miért, az a női kézilabda-válogatottat 1990 és 1996 között irányító, 83 esztendős mesterrel folytatott beszélgetésből több okból is kiderül. Született: 1934. július 29., Budapest Edzői pályafutásának főbb állomásai időrendben: Bakony Vegyész, Tatabányai Bányász, Hypobank Wien, Ausztria válogatottja, Bp.

Új sportág hódít a magyar iskolákban, óriási versenyelőnye van

Sosem találja ki a kedves olvasó, melyik a második legtöbb igazolt versenyzővel bíró sportág az Amerikai Egyesült Államokban. Segítünk, nem a baseball, a kosárlabda vagy a jégkorong, amelyek nézettségben az amerikai futball mögött sorakoznak. Hanem az ultimate frizbi, hivatalos nevén a repülő korong vagy csapatfrizbi, összesen ötmillió igazolt játékossal.

„Mennyből a Flóri” – amikor Aranylabda került a fa alá – NSO

Ritka, kegyelettel teli karácsony az, amikor egy ország együtt kap ajándékot. Velünk, magyarokkal legutóbb éppen fél évszázada azért megesett – 1967 decemberében Albert Flóriánnak ítélték oda az Aranylabdát. Így pontos, a Császár nem kapta, hanem megszolgálta az Európa legjobb labdarúgójának járó elismerést, amelyet aztán képletesen átadott, megosztott nagyjából minden tíz és száztíz év közötti férfi honfitársával.

Hosszú Katinka maga a csoda: egyedül lenyomta a teljes magyar sportot

Az olimpiai sportágak, olimpiai versenyszámaiban világbajnokságokon elért eredmények összesítése alapján az alig egy esztendeje alapított Iron Aquatics lett 2017. legeredményesebb magyar sportegyesülete.

NCAA: csodálatos kötelék a gyerekkórház és a stadion között – NSO

Már díjazták is az Iowa egyetemi futballcsapatának új szokását, amely a 70 ezer néző befogadására képes stadion mellé épített gyerekkórházhoz kötődik. Csodálatos hagyományt teremtettek Iowa Cityben Az idén átadott kórház felső emeletei a Kinnick-stadion lelátói fölé emelkednek, a daganatos betegséggel küzdő gyerekek kórtermei a pályára néznek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Christmas-day mérkőzések: a tradíció, a kultúra, a sport és az üzlet találkozása

Az ünnepek alatt sem áll le a sportmarketing gépezete. Az amerikai piac mellett Európában egyedül az angol bajnokságban folynak a...

Close