Sportszemle — 2017/12/20 at 06:30

Sportszemle 2017.12.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csúnyán szertefoszlott az MLSZ álma

Csúnyán szertefoszlott az MLSZ álma – Hiába a 90 milliárdos stadionfejlesztés, nem jönnek a nézők. Ha viszont az NB I. nézőszámait a közép-európaiakkal vetjük össze, már nem is olyan rossz a helyzet. Büszke csak Lengyelország lehet, igaz, az egy 38 milliós piac.

Önkívületben tomboló férfiak: a haka titokzatos rituáléja

Nem kell ahhoz elvakult sportrdukkernek lenni, hogy egy-egy rigmus magával ragadja az embert egy focimeccsen, egy vízilabda- vagy egy kézilabdameccs nézőjeként. Elég, ha csak a ria-ria Hungáriára, a hajrá magyarokra, vagy “Az éjjel soha nem érhet véget”-re gondolunk: bármilyen sportesemény résztvevőjeként lelkesen becsatlakozunk kedvenceink biztatásába.

Milliárdos üzlet lett a korongozásból

Amit az 1890-es években a montreali sportőrültek jégre álmodtak, jó 120 esztendővel később maga a pénzszivattyú. Az NHL, vagyis az észak-amerikai Nemzeti Jégkorongliga meccseinek éves tévés jogdíja több milliárd dollárra rúg, a játékosok a csillagászati fizetésekért cserébe megszakadnak a jégen, hogy szórakoztassák a népet.

Leekens: A magyarok büszkék lehetnek, hogy a politika a sport mellé állt

Nézzük csak, még a Club Brugge játékosaként szerepeltem a Ferencváros ellen, aztán voltak magyar csapattársaim, például Bálint László, aki hosszú idő után az önök első futballistája volt, aki engedélyt kapott arra, hogy külföldre igazoljon. Szintén a Brugge-nél volt csapattársam Kű Lajos, 1978-ban mindketten pályára léptünk a Wembley-ben a Liverpool ellen 1-0-ra elvesztett BEK-döntőben.

Női kézi-vb: Mindenben elmaradunk a világ élvonalától – Mocsai – NS

Az összefogásról, a munka folyamatos ellenőrzésének szükségességéről, a szerinte kívánatos erős, centralizált szakmai vezetésről is beszélt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke, akit a DIGI Sport a minap véget ért női kézilabda-világbajnokság értékelésére hívott meg keddi, Reggeli Start című műsorába.

Hosszú Katinka: Mit kellene csinálnom, feküdjek itthon a kanapén?

Vasárnap zárult a rövidpályás Európa-bajnokság Koppenhágában, Hosszú Katinka jól sakkozott a számokkal, mind a hatot megnyerte (400 vegyes, 100 hát, 200 hát, 100 vegyes, 200 vegyes, 50 hát), amiben elindult, bár ő ezt a „sakkozást” kikéri magának, hiszen egészen más okok motiválják a döntéseiben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close