Sportszemle — 2017/12/19 at 06:30

Sportszemle 2017.12.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A fehér maratonista, akitől retteghetnek az afrikaiak

A 26 esztendős Sondre Nordstad Moen már gyerekként is jó időket futott, 11 évesen például 18 perc 15 másodperc alatt futotta le az öt kilométert, pedig ekkoriban még inkább sífutó akart lenni. Abban a sportágban számtalan norvég világsztár van, lehet kit követni, és meg is van az a tudás, amivel elérhető az elit.

„Ha nem szedjük össze magunkat, a világ elrohan mellettünk”

Október végi dzsúdóhír, hogy külön férfi és női szövetségi edző kezébe került a válogatottfelkészülés irányítása, ám csak e hét szerda óta hivatalos az erről szóló elnökségi döntés. Ennek oka a sportág berkein belüli, a jogi érvényességet firtató ellentábor és az októberi ülés több helyen megszakadó hangfelvétele.

Kapás Boglárka: Tényleg túl vagyok a mélyponton – NSO

Kapás Boglárka megmutatta, mit tud, és azt is, mire képes, hiszen a tavaszi gödörből kimászva országos csúccsal nyert négyszáz gyorson a Koppenhágában vasárnap véget érő rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. Kapás Boglárka vegyes érzelmekkel vágott neki a 400 m gyors fináléjának, a célban viszont már nagyon boldog volt – aranyat ünnepelt (Fotó: MÚSZ/Derencsényi István) – Tanítanivaló volt az az úszás, amelyet bemutatott a négyszáz gyors döntőjében, gratulálunk a győzelméhez!

Hosszú Katinka egymaga második lett volna az Eb éremtábláján

„Gyakorlatilag egyik percről a másikra az egész szervezet működése a feje tetejére áll” – Magyarország a hajdúszoboszlói hármasikrek édesanyjának halálával ismerte meg a szindróma nevét.

Leekens nagy artista, szüksége is lesz rá

Leekens nagy artista, szüksége is lesz rá – 16 évet töltött a magyar futball-válogatott mellett a Belgiumban élő Kenderesi István. A Vasassal bajnok volt, de disszidált, és nem hallgatott a tanácsra: kerülje a profi világban a magyarokat. Leekensről, a jelenlegi keretről, Felcsútról is kemény a véleménye.

Forbes: az NBA-ikon kereste eddig a legtöbbet; CR tízben sincs – NS

A Forbes magazin összegyűjtötte az eddigi karrierjük során legtöbbet kereső sportolókat. A bevételeknél figyelembe vették a béreket, a reklámokból és szponzoroktól befolyó összegeket és a különböző bónuszokat. Talán nem meglepő, hogy az első helyen az NBA történetének talán legjobb játékosa, Michael Jordan áll – a 2003-ban visszavonuló kosaras karrierje során eddig 1.85 milliárd dollárt keresett.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Egy újfajta festékkel javított a versenyautói aerodinamikáján a Formula E csapat

A Mahindra Racing autói ráadásul könnyebbek is lettek az új technológiának köszönhetően. Dollárszázezreket spóroltak.

Close