Sportszemle — 2017/12/18 at 06:41

Sportszemle 2017.12.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Női kézi-vb: a kicsik nem örülnek a (vissza)változó lebonyolításnak

Négy tornát élt meg a jelenlegi lebonyolítás, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) döntése értelmében a 2019-es női világbajnokságon újra középdöntő következik majd a csoportkör után. A változás, ahogyan az lenni szokott, nem nyerte el mindenki tetszését. A 2019-es vb-n nem egyenes kieséses szakasz követi a csoportkört, hanem a középdöntő.

Felcsút háromszor annyi tao-pénzt kapott idén, mint a második

Idén se fenyegette senki a Felcsút hegemóniáját a taós támogatások terén. A Magyar Labdarúgó Szövetséghez a 2017-18-as támogatási időszakra benyújtott sportfejlesztési programok közül messze a miniszterelnök futball-alapítványa kérte és kapta a legtöbb közpénzt.

Tetkók, extrém tervek, érző lélek – ilyen a Veszprém nagyszerű beál

Lázadó tinédzserből különc felnőtté vált a kézilabdázó Andreas Nilsson, aki fiatalkori kicsapongásai miatt számos álmatlan éjszakát okozott édesanyjának. Azóta sok minden megváltozott, az adrenalinra viszont továbbra is szüksége van, így kisgyerekes apukaként sem mond le régóta dédelgetett vágyáról, és bízik benne, hogy a nyáron végre közelről is megcsodálhatja a nagy fehér cápát.

Budapesten lesz a 2018-as LEN-kongresszus

Budapesten lesz a LEN, az európai úszóliga éves kongresszusa 2018. június 2-án, így döntött a nemzetközi szervezet pénteki, koppenhágai ülésén. Az eseményt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságot szervező BP2017 Nkft. csapatával közösen készíti elő – tudatta a MÚSZ az MTI-vel.

Családban marad: a kosaras klasszis, Mészáros Zalán és a lánya, Szo

Családban marad című rovatunkban hétről hétre olyan szülő-gyerek párosokat mutatunk be, amelyeknek a tagjait a családi kapcsolaton kívül az is összeköti, hogy mindketten sportolók, nem is akármilyenek. Egyelőre persze az apukák-anyukák a híresebbek, de ki tudja, mit hoz a jövő… A kiválasztott kettősöket arra kérjük, hogy ezúttal ne magukról, hanem egymásról beszéljenek.

Svéd orvos mentette meg a magyar sport ikonját

Svéd orvos mentette meg a magyar sport ikonját – Hegedűs Csaba nyerte a 100. magyar olimpiai aranyat, majd napokig élet és halál közt lebegett. Egy göteborgi klinikán lett ismét egészséges, amikor hazatért, Sinkovits Imre várta a reptéren. 40 éve nyerte utolsó nagy versenyét Hegedűs Csaba.

A számok bűvöletében – ilyen az erőnléti edzők világa – NSO

Az erőnléti edző kiviszi a bójákat, jól megfuttatja a csapatot, és közben alibiből számsorokat elemezget – ez a kép természetesen ma már a legkevésbé sem felel meg a valóságnak. Nézzük, milyen az a hivatás, amely egyre nagyobb hangsúlyt kap egy profi együttesnél.

Georges Leekens olyan csapatról álmodik, amely megtölti az új stadiont

A szakmai és játékosmúltjáról sok mindent tudni, de hogyan írná le magát magánemberként? – Egy ember, aki szerette az egyetemen töltött éveit. Ez idő alatt megtanultam, ha keményen dolgozol, akkor jó eredményt érhetsz el a vizsgán. A diploma ugyanakkor nem elég a kezdethez, keményen kell dolgozni utána is.

„Az NB I évről évre rosszabb feltétellel lép ki a piacra” – NSO

Az NB I utolsó őszi fordulója után a zöld gyep helyett február végéig a fehér asztal szolgáltatja az izgalmakat a magyar labdarúgásban. Kiket igazolnak a bajnoki címért küzdő együttesek? Tervez-e nagybevásárlást valamelyik kiesőjelölt? Sikerül-e valamelyik magyar játékosnak erősebb bajnokságba szerződnie? A közelgő téli átigazolási időszakot ezúttal nem szakmai, hanem pénzügyi oldalról közelítettük meg.

Hogyan kereshettek több pénzt a Rókák a Galaktikusoknál? – Qubit

Lezárultak a csoportküzdelmek a labdarúgó Bajnokok Ligája idei szezonjában, és már azt is tudhatjuk, hogy a nyolcaddöntők olyan mérkőzéseket tartogatnak, mint a Chelsea-Barcelona vagy éppen a Real Madrid-Paris Saint-Germain összecsapása. Azt még nem tudni, hogy pontosan mekkora összegeket kapnak az idei szezon után a BL csapatok, de az már nyilvános, hogy a klubok mekkora összegeket tehettek zsebre az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jóvoltából a tavalyi szereplésük után.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Afrikai amatőr csapatoknak gyűjt mezt 3 Premier League klub

Tavaly több, mint 1 tonnányi adomány jött össze, pedig csak 1 klubbal indult az akció. A kampány egész decemberben tart.

Close