labdarúgás, Sport PR — 2017/12/15 at 08:50

Afrikai amatőr csapatoknak gyűjt mezt 3 Premier League klub

by

Tavaly több, mint 1 tonnányi adomány jött össze, pedig csak 1 klubbal indult az akció. A kampány egész decemberben tart.

Nagy sikert aratott 2016 telén a Hull City és egyik szponzora, a SportPesa akciója. A Kits For Kenya kampány keretében jó állapotban lévő használt mezeket gyűjtöttek, hogy rászoruló amatőr futball csapatoknak adományozzák a SportPesa anyaországában, Kenyában. A szurkolók bevonása eredményes volt, több, mint 1 tonnányi adomány jött össze.

A Hull City csapatkapitánya, Michael Dawson hirdeti a Kits For Africa kampányt

Idén minden szinten kiterjesztették és Kits For Africa névre keresztelték a kampányt. Az akcióba bekapcsolódott a SportPesa másik két szponzoráltja is a Premier League-ből, az Everton és a Southampton. A kedvezményezettek pedig már nemcsak a kenyai grassroots csapatok, hanem az egész afrikai kontinens rászoruló klubjai.

A 3 klub a hazai mérkőzései során gyűjti a szurkolóktól az adományokat. A kampány azzal is támogatást kapott, hogy a Southampton és az Everton összecsapása előtt mindkét csapat játékosai Kits For Africa feliratú pólóban melegítettek be.

Az Everton játékosai Kits For Africa feliratú pólóban melegítettek be a Southampton elleni mérkőzés előtt

Ezenkívül a Hull City a karácsonyi [Boxing day – december 26.] az Everton pedig az újévi [New Year’s  Day – január 1.] mérkőzésén cseréli le a mezén a SportPesa logóját a Kits For Africa feliratra, tévénézők millióihoz juttatva el az üzenetet. Az egész decemberben tartó akcióhoz a játékosok és a klubok partnerei közül is sokan csatlakoztak.

Forrás: sportpesa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close