Sportszemle — 2017/12/13 at 06:30

Sportszemle 2017.12.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ilyen mélyen még sosem végeztünk vb-n

Hétfő este kialakult a női kézilabda-világbajnokságon a legjobb nyolc mezőnye, négy éve nem sikerül ilyen magasságba jutniuk a magyaroknak. A párosítás: Svédország-Dánia, Franciaország-Montenegró, Oroszország-Norvégia, Hollandia-Csehország A tartós lejtmenetet egy eredmény, a 2013-as nyolcadik hely töri meg, akkor a braziloktól egy hosszabbításos meccsen kaptunk ki a nyolc között.

Új alapokra helyezik a magyar sportújságíróképzést

Új alapokra helyezett, felsőfokú, posztgraduális sportújságíróképzés indul 2018 őszén a Testnevelési Egyetemen (TF) – jelentette be Mocsai Lajos, a TF rektora és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón. Mocsai Lajos hangsúlyozta, hogy az egyetemnek a nemzetközi versenyképessége érdekében meg kell újítania képzési rendszerét.

Több mint kétszáz orosz sportoló indul a jövő évi téli olimpián

Olimpiai bizottságuk felfüggesztése dacára kétszáznál is több orosz sportoló indul a 2018-as téli olimpián, amelyet február 9-e és 25-e között rendeznek meg a dél-koreai Phjongcshangban, írja az MTI. A moszkvai döntést bejelentő Alekszandr Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke azután nyilatkozott erről, hogy a részvételről szóló egyhangú határozat kedden, az úgynevezett olimpiai gyűlésen megszületett.

Férfi kézi: Bartók Donát a világ legjobb jobbátlövője lenne – NSO

Bartók Donát, a német TBV Lemgo kézilabdázója kijelentette, a világ legjobbja szeretne lenni a jobbátlövők között. (Fotó: Tbv-lemgo.de) A 21 éves játékos tavaly novemberben igazolt a Bundesligában szereplő klubhoz. Korábban a Tatabánya és a Vác csapatában játszott a felnőtt mezőnyben, és az MTI-nek adott interjúban elmondta, a Magyarországon megszerzett fizikumával eleinte megterhelő volt számára a német élvonal irama.

Kubica kiesett a pikszisből a Williamsnél

Robert Kubica nincs már versenyben, hogy jövőre a Williams-Mercedesszel visszatérjen a Forma-1-be – értesült a Motorsport.com. Az újság úgy tudja, Szergej Szirotkinnal ment a helyért, de a befutó az orosz lesz, mert a teljesítményüket összevetve jobb volt. A Williams hangsúlyozta, hogy a versenyzők gyorsasága alapján fog dönteni, és meglepő ugyan, de a 22 éves gyorsabb volt.

Ki lesz az év legjobb magyar sportolója?

Három kategória ismertetésével megkezdték az év legjobb magyar sportolója díj jelöltjeinek bemutatását. Idén már hatvanadszor választják meg a legjobbakat a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai – írja az nso.hu. Kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában három kategóriában (az év női sportolója, az év fogyatékos női sportolója, az év női labdarúgója) nyilvánosságra hozták a jelöltek tíz-tíz nevet tartalmazó listáját.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Szabadulós játékot indítanak a szurkolóknak a PSG stadionjában

A Paris Saint-Germain a hagyományos stadiontúráknál valami sokkal izgalmasabbat talált ki. Ebben is mások akarnak lenni a többi klubnál.

Close