labdarúgás, Sportmarketing — 2017/12/12 at 10:13

Szabadulós játékot indítanak a szurkolóknak a PSG stadionjában

by

A Paris Saint-Germain a hagyományos stadiontúráknál valami sokkal izgalmasabbat talált ki. Ebben is mások akarnak lenni a többi klubnál.

December 16-án reggel 10 órakor megnyitja kapuit az “Inside PSG”, ami nem más, mint egy szabadulós játék a Neymart is foglalkoztató Paris Saint-Germain otthonául szolgáló Parc des Princes stadionban. Az egyedi kezdeményezés stadiontúrát, szurkolói élményt és közösségi programot kínál egyben.

Mint minden szabadulós játék esetében, most is adott egy háttértörténet, egy megoldandó probléma és egy időkeret, amelyen belül a játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell a célt elérni. Az Inside PSG keretében a résztvevőket újságírók szerepébe helyezik, akik egy mérkőzés sajtótájékoztatójára gyűltek össze a stadionba. Azonban egy váratlan esemény történik és a játékosoknak 90 percük van kibogozni az ügy szálait, miközben szabadon mászkálhatnak a Parc des Princes folyosóin, az öltözőkben, a VIP boxokban, vagy éppen a pálya szélén.

Az ötlet tulajdonképpen a labdarúgó klubok egyik alapvető szolgáltatásának, a  stadiontúrának egy extrém változata. A szurkolók az idegenvezető által koordinált, vagy a kitáblázott és saját tempóban teljesíthető túrák helyett az Inside PSG-vel egy sokkal intenzívebb, interaktívabb és mélyebb bevonódást jelentő élményt kapnak.

Amellett, hogy a PSG szeretne a pályán kívüli teljesítményével is kitűnni a többi klub közül, az új kezdeményezés célja a stadion bemutatása egy másfajta szemszögből is. Az Inside PSG koncepció összerakásában a szabadulós játékokra specializálódott Team Break volt a párizsi klub segítségére.

DANS LES COULISSES DU PARIS SAINT-GERMAIN – ESCAPE GAME NOUVELLE GENERATION

???Subscribe to the Paris Saint-Germain channel. ? http://smarturl.it/PSGOfficiel ??? Abonnez-vous à la chaîne du Paris Saint Germain ? http://smarturl.it/PSGOfficiel

Az Inside PSG-től a klub pénzügyi sikert is remél. A játékot úgy állították össze, hogy félóránként 150 résztvevő tudja elkezdeni, és a szervezők 90 ezer regisztrációt várnak az első 60 napban. A felnőttjegy 27 euróba, míg a gyerekjegy 22 euróba kerül, tehát alhangon is legalább 2 millió euró folyhat be a kasszába.

Forrás: psg.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close