Sportszemle — 2017/12/07 at 06:30

Sportszemle 2017.12.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A magyar antidoppingosokat nem lepte meg az oroszok kizárása

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: várható volt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem a kollektív büntetést alkalmazza majd Oroszországra a februári, phjongcshangi téli olimpiával kapcsolatban. “Nem váratlan és nem meglepő a döntés” – jelentette ki a szakember szerdán, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Erdei Zsolt: Ilyen szintű átvilágítás még soha nem volt ebben a sportágban

Nyolc hónapja elnöke a Magyar Ökölvívó-szakszövetségnek (MÖSZ) Erdei Zsolt. Érkezésekor alapvető változásokat tűzött ki célul, s hamar rá is lépett néhányak tyúkszemére. Az infrastruktúra rendbetétele, a sportág hátországának kiterjesztése, a hatékonyabb nemzetközi lobbizás és apróbb személyi változtatások mellett az akadémiai rendszert is átvizsgáltatta egy auditorcéggel, melynek nyomán a hajdúszoboszlói Papp László-akadémia elvesztette kiemelt státusát.

Ferencvárostól Nagyerdőig: hogyan éri meg stadiont üzemeltetni Magyarországon? – Qubit

Azt már évek óta tudjuk, hogy stadionépítésben jók vagyunk, ott azonban nem ér véget a munka, hiszen az új létesítményeket üzemeltetni is kell. Erre az elmúlt években több modell is kialakult: valaki csak bérbe ad, más teljes komplett szolgáltatást nyújt, megint máshol elrejtik a létesítmény üzemeltetési költségeit.

Red Bull Air Race: új repülők és szabályok fokozzák az izgalmat – N

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt. Ráadásul – először a 2014-ben indult Challenger Cup történetében – a világbajnokság utánpótlás kategóriájában új repülőgépek is versenybe szállnak: az Extra 330LX-et a még gyorsabb és erőteljesebb Edge 540 V2 váltja a következő szezonban.

Olyan kupát nyertünk hokiban, mint még soha

A 2017/18-as szezonban eddig minden mérkőzését megnyerve hódította el a legrangosabb európai kupát, a 2011-ben alapított EWHL Supercupot a KMH Budapest. A sorozatnak volt eddig osztrák, német és svájci győztese is, vagy éppen olasz, magyar azonban most először. Ha még nem hallott a csapatról, itt az ideje elárulni, hogy nőkről van szó.

Dzsudzsák elvesztette első helyét a magyar focisták között

A nemzeti konzultáció egy blöff, amely az 1984 „két perc gyűlölet”-modelljét idézi, mondta Heino Nyyssönen, akivel a finn függetlenség kikiáltásának századik évfordulója alkalmából beszélgettünk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kosárlabdázni is fognak az Australian Openen

Az ausztál-új-zélandi közös liga, az NBL egyik bajnokiját szúrják be a teniszmeccsek közé. Ilyen még nem volt a Grand Slamek...

Close