Sportszemle — 2017/12/06 at 06:30

Sportszemle 2017.12.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A téli olimpián nem lesz orosz zászló, büntetett a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az államilag szervezett doppingolás miatt felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot. A 2018-as téli olimpián az orosz sportolók semlegesként, az olimpiai zászló alatt indulhatnak csak. A győztes sportolóiknak az olimpiai himnuszt játszhatják le. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség is hasonló szankciókat használt az idei világbajnokságon.

Videó: „A vívás az életem”; dokumentumfilm készül Szilágyi Áronról

Szilágyi Áron, világ-és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes vívó sajtóbeszélgetést szervezett, amelyen a sportoló támogatói és a sajtó képviselői is részt vettek. Többek között az is kiderült, hogy dokumentumfilm készül a Londonban és Rióban is diadalmaskodó kardozóról. „Ebben az olimpiai ciklusban sok változás lesz .

Kerekített ötszög alakú lesz a nemzeti korcsolyapalota, nem lesz olcsó

Budapest a napokban 11 milliárd forintért átpasszolta az államnak a szociálliberális kormányzati időszak emblematikus épületét, a Bálnát. A jelenleg ürességtől kongó pesti Duna-parti épületben mutatták be az Orbán-kurzus következő, istvánmezei presztízsberuházását: a nemzeti korcsolyaarénát. A sportlétesítmény nemzetközi tervpályázatán a Bordás Péter neve által fémjelzett Bord Építészstúdió lekerekített ötszöges terve diadalmaskodott, a műhely 43 milliárd forintos értékbecsléssel dolgozott a kivitelezést illetően.

Miklós Edit térdei jól vizsgáztak Lake Louise-ban

A Dankó utca 11-ben működik Európa egyik legkülönösebb intézménye, a nélkülöző, alultáplált, lakcím nélküli gyerekek óvodája. Most mindannyian elegáns buszra ültek, és útra keltek a nagy Mikulás-kalandra.

Valóban az erőnlét a magyar futball legnagyobb hibája? – Ferencváro

A Ferencváros reagálni kívánt a sajtóban időről időre előkerülő véleményre, mely szerint az erőnlét, illetve annak hiánya az egyik legnagyobb problémája a magyar labdarúgásnak. Az aktualitást az szolgáltatta, hogy Barney Lord, a DVTK erőnléti edzője a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a futás mennyiségében nincs nagy különbség a Premier League és az OTP Bank Liga együttesei között, a Manchester Citynél azonban egy meccsen átlagosan majdnem hatszor többet sprintelnek a futballisták, mint idehaza.

A vizes vb óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíne

Budapest legszebb arcát láthatták, akik követték a világbajnokságot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close