Sportpolitika, tenisz — 2017/12/06 at 14:40

Kosárlabdázni is fognak az Australian Openen

by

Az ausztál-új-zélandi közös liga, az NBL egyik bajnokiját szúrják be a teniszmeccsek közé. Ilyen még nem volt a Grand Slamek történetében!

Együttműködési szerződést kötött a Tennis Australia és a National Basketball League [NBL], amelynek köszönhetően egy kosárlabda meccset iktatnak a 2018-as Australian Open programjába. A Melbourne United és a Cairns Taipans közötti összecsapást az AO Game névre keresztelték.

Kosárlabda mérkőzés a Hisense Arenában

A melbourne-i nemzeti teniszközpont [National Tennis Centre] területén található Hisense Arena a Melbourne United otthona. A multifunkcionális sportcsarnokban azonban az Australian Open ideje alatt a teniszmeccseket szoktak tartani, így az NLB-csapat rendszerint albérletbe kényszerül ebben az időszakban.

Ezúttal azonban másként lesz. A megállapodás január 24-én, vagyis az Australian Open második hetében esedékes AO Game-re a Hisense Arenában kerül sor. Nem mondhatni, hogy a szervezők más alternatíva híján döntöttek így. Sőt, azért kellett átszervezni egy kicsit az NBL menetrendjét, hogy a Melbourne Unitednek ne idegenbeli mérkőzése legyen az Australian Open idején, hanem otthon tudjon játszani.

A Hisense Arena az Australian Open ideje alatt teniszmeccseknek ad otthont

Az AO Game sporttörténelmi különlegesség lesz, ugyanis még egyszer sem fordult elő, hogy egy Grand Slam során egy másik sportág is ilyen jelentős szerepet kapjon hivatalos formában. A szervezők olyan jegyeket is kiadnak ebből az alkalomból, amelyekkel a kosárlabda mérkőzés és a teniszmeccsek is látogathatóak lesznek.

Forrás: news.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close