Sportszemle — 2017/12/04 at 06:30

Sportszemle 2017.12.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Meghatódtam, már nem vagyok annyira kemény

Kezdjük egy kis múltidézéssel. 1991-ben a közönségszavazatok alapján jött létre az első sportolói elitklub, a háromszoros olimpiai bajnok öttusázó Balczó Andrásra, valamint a szintén háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó Papp Lászlóra 165 ezer jelölés érkezett. Érzékeltetésül: akkor ez újságokból kivágott, kitöltött és visszaküldött szavazólapokat jelentett, nem csak egy bökést a neten.

Az Eurosport is közvetíti a 2018-as Tour de Hongrie-t

Olyan színvonalon, amelyre még sosem volt példa a magyar körverseny történetében.

Stratégiai együttműködés: a MOB belép a BOM-ba

Hosszas ellentét után a két szervezet immár együtt dolgozik.

Sport 2017: vizes vb, EYOF – megjelent az idei sportévkönyv! – NSO

Vizes világbajnokság, cselgáncs-vb, EYOF – a három nagy, hazai rendezésű sporteseményre épül a pénteken bemutatott idei sportévkönyv. Kulcsár Krisztián MOB-elnök a sportévkönyvvel és két jeles sportolónkkal, Baji Balázzsal, valamint Medveczky Erikával (Fotó: MOB/Szalmás Péter) Közeleg az év vége, ideje számot vetni a 2017-es esztendőről.

Hogyan legyünk esportnemzet?

Két héttel ezelőtt, amikor a Magyar Közlönyben megjelent a hazai esport, pontosabban az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) által szervezett verseny és konferencia 2 millió forinttal való megtámogatásáról szóló határozat, azt gondoltam, szegény Esportmilla, kijártak maguknak annyi pénzt, amivel pont semmit nem lehet kezdeni.

Zsíros üzlet a magyar focistapalánták adásvétele

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2016 júliusában vezette be a működésiköltség-térítés rendszerét, amely a 19 évnél fiatalabb, hivatásos szerződéssel nem rendelkező labdarúgók után megfizetett pénzek kifizetését szabályozza. Ha egy fiatal úgy dönt, hogy klubot vált, akkor az átadó és az átvevő félnek meg kell egyeznie a vételárban. Az üzlet több kiskapuval, érdekességgel tarkítva működik.

Michelisz: Sokat kell rá aludnom, hogy ezen túltegyem magam

Bő egy órával a szezon vége után, a garázsban értük utol a friss vb-ezüstérmes Michelisz Norbertet, akit ritkán talál csalódott pillanatban az ember, de most még is az volt, érthető módon. „A leintés után borzasztóan csalódott voltam. Próbáltam egy kis időt hagyni magamnak, hogy feldolgozzam, de nehéz ilyenkor kerülni az embereket, a családot, a csapattagokat.

Messiék a legnehezebb csoportba kerültek

Moszkvában kisorsolták a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. Felesleges sorok helyett érdemes a legfontosabbal kezdeni, egy ábrával, amelyen látható minden: A Kreml hatezer férőhelyes operatermében kiderült, Oroszország Szaúd-Arábiával játssza majd a nyitómérkőzést. S első ránézésre a D csoport tűnik a legkiegyensúlyozottabb négyesnek. Szinte négy különálló futballkultúra találkozik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/48. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close