Sportszemle — 2017/12/01 at 06:30

Sportszemle 2017.12.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hová tűnt a magyar edzők tudásszomja?

Eredménykényszer. A szó, amely ólomsúlyként nehezedik a magyar sportra. Egy felmérés szerint a fiatal magyar sportolók több mint nyolcvan százaléka idő előtt felhagy az élsporttal, többek között az iszonyatosan magas elvárások miatt. Horkai György, a férfi junior-vízilabda-válogatott kapitánya kiselőadást tarthatna a témáról, sőt tartott is egy budapesti konferencián szerdán, majd lapunknak is kifejtette véleményét.

Békítő szándékkal fut a román nemzeti ünnepen egy magyar ultrafutó

Polgár Levente román zászlóval a kezében teszi meg a 30 kilométeres távot.

Nem Oroszországban elemzik ki a foci-vb doppingmintáit

Hiába az ENSZ és az Európai Unió szankciói, virágzik Kim Dzsongun nukleáris programja. Észak-Korea hozzászokott a megszorításokhoz és inkább kivárnak, még ha az pár százezer ember életébe is kerül.

Alpesi sí: „Miklós Editnek nagyszerű kezdés lenne az első húsz” – N

A kanadai Lake Louise-ban megkezdi a 2017-2018-as világkupaszezont Miklós Edit. Olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnkre két lesiklófutam és egy szuperóriás-műlesiklás vár, melyeket december 1. és 3. között rendeznek meg. Az MTK sportolójának célja ebben a versenyidényben, hogy a februári téli olimpián dobogós helyezést érjen el. A Magyar Síszövetség közleményét olvashatják.

Hamilton eltűnődott a folytatáson

Lewis Hamilton immár négyszeres világbajnok, idén megdöntötte Michael Schumacher pole pozíciós rekordját, és már a szezon kezdetén ő volt a második legsikeresebb futamgyőztes a német mögött, 62-szer nyert. Januárban 33 éves lesz, így talán érthető, hogy pedzegetni kezdte, meddig marad a Forma-1-ben. Van még egy év a szerződésemből, és folytatni akarom.

Fa Nándor: Legyilkolják a fiatalok motivációját

Fullasztó, vegyes korösszetételű tömeg gyűlt össze Fa Nándor önéletrajzi könyvének szerda esti bemutatójára egy budai bevásárlóközpont könyvesboltjában. A sokaság annak ellenére „fogott szelet”, hogy a Spirit of Hungary honlapja valahogy elsiklott a Magad, uram című kötet fővárosi bemutatója fölött.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A tenisz szuperhősei

A cikket az év első Grand Slam tornája, az Australian Open által közzétett jó pár évvel ezelőtt hirdetés ihlette, amelyen...

Close