Sportszemle — 2017/11/30 at 06:30

Sportszemle 2017.11.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Annyi pofon után is állok, és megküzdök a vb-címért

Érzem magamon, hogy feszültebb vagyok a szokásosnál, de azt is tudom, hogy ez most normális. Emlékszem, 2010-ben az első WTCC-s futamgyőzelmem után, Makaóban fogalmaztam meg először azt, hogy világbajnok akarok lenni. Manapság visszagondolva erre, nagyon naiv voltam. Egyszerűen nem tudtam felmérni, hogy egy ilyen sikerhez mennyi munkát kell még elvégeznem, autóversenyzőként milyen sokat kell még fejlődnöm és érnem.

Sárfalvi Péter: eredményes évet zár idén a magyar utánpótlássport

Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár szerint az előzetes számítások szerint egyik legeredményesebb évét zárja idén a magyar utánpótlássport. Az államtitkár az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által idén hetedik alkalommal megrendezett, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Decathlon által támogatott szerdai konferencián elmondta: a nyári hónapokban a magyar fiatalok összesen 226 érmet – 81 aranyat, 82 ezüstöt és 63 bronzot – nyertek a korosztályos világversenyeken, s így az idei esztendő még az eddig csúcsot jelentő 2015-ös év eredményességét is meghaladhatja.

Kézilabda-vb: készülünk a taktikára, amellyel meg szoktak verni minket

A kézilabdát forradalmasító, kapus nélküli, hét a hat elleni játék születésének hivatalos napja – legalábbis Magyarországon – 2014. december 15-e. Az újszerű taktikai húzással Dánia ezen a napon lepte meg a válogatottunkat Debrecenben, a női Európa-bajnokság középdöntőjében, és meg is verte vele.

A brit bringás olyasmire készül, amire 34 éve nem volt példa

Chris Froome lenne a történelem harmadik bringása, aki véghez viszi a sportág legnagyobb eredményét.

Hosszú Katinka 70 millió forintot úszott össze az idei rövidpályás úszó világkupán, de ezzel is csak a második a nők között – Qubit

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) égisze alatt megrendezett 2017-es rövidpályás úszó világkupa-sorozaton a szövetség több mint 2 és fél millió dollárt, azaz 660 millió forintot meghaladó összeget osztott szét a versenyzők között. Az idei sorozatban, amely augusztustól novemberig tartott, és nyolc helyszínen (Moszkva, Berlin, Eindhoven, Hongkong, Doha, Peking, Tokió, Szingapúr) zajlottak a versenyek, több mint negyven ország egyéni versenyzői részesültek pénzdíjban.

Ilyet még nem hallottunk! A klub, melynél a LEGO is edzést tart – N

Két héttel ezelőtt a Szemléletváltás címen futó sorozatunkban felhívással éltünk olvasóink felé, hogy küldjék el saját történeteiket, megélt tapasztalataikat. Ekkor keresett meg ismét minket a tíz éve Dániában élő Németh Tamás, aki egy évvel ezelőtt már beszámolt az FC Köbenhavn utánpótlásában folyó munkáról.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kedvenc sportolóik hologramja igazíthatja útba a szurkolókat a stadionokban

Nagy élmény a szurkolónak, a sportszervezetek pedig sokat tanulhatnak a meccsre járók igényeiről. A szponzorok előtt szintén új távlatok nyílnak.

Close