Sportszemle — 2017/11/29 at 06:39

Sportszemle 2017.11.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dzsudzsák Balázs: Azért mindennek van határa! – NSO

Dzsudzsák Balázs őszintén beszélt pályafutása sarokpontjairól, a rá zúduló kritikákról és az örökösen felvetődő pénzügyi helyzetéről – az al-Vahda légiósának fáj, hogy az idei kudarcok miatt megkérdőjelezik kilencvenhárom válogatottságát. – Újra Formula-1-es közegben találkozunk. Hogy érezte magát? – Köszönöm szépen, nagyon jól – mondta Dzsudzsák Balázs, aki az F1-es Abu-dzabi Nagydíjon adott interjút a Nemzeti Sportnak.

Poraiból éledne újjá a súlyemelés, amelynél immár a túlélés a cél

Elenyésző hírértékkel bír idehaza, hogy kedden megkezdődik egy tradicionális olimpiai sportág, a súlyemelés világbajnoksága. Ennek oka minimálisan keresendő abban, hogy mindössze két magyar sportoló verseng az egyesült államokbeli Anaheimben (+90 kilogrammban Magát Krisztina, valamint +105-ben Nagy Péter, egyaránt a jövő keddi zárónapon szerepel). Az amúgy sem túl jó marketinggel bíró sportágat behálózó doppingbotrány ugyanis mindent visz.

A kétmilliós scout; pénzszóró PSG; nagyot kaszáló Monaco

Center Sport: E havi bejegyzésemben az európai futball jelenségeivel és statisztikáival foglalkozó kutatócég, a CIES néhány statisztikájával szeretném felhívni a figyelmet a hatékony scouting, vagyis játékosmegfigyelés, játékosfeltérképezés fontosságára. Már csak azért is gondolom aktuálisnak a témát, mert nyakunkon a téli átigazolási időszak.

Miért kell egy 10 km-en szálló repülő a bringás körversenyhez?

A Tour de Hongrie nevű kerékpárverseny jövőre szintet lép, már olyan csapatok a résztvevők között lehetnek, amelyek a Tour de France-on és a világ más legnagyobb versenyein is ott vannak. A szintlépés sok pénzbe és plusz feladatokba kerül, de nagyobb népszerűséget is hozhat, az Eurosporton is lehet majd látni a versenyt.

Rehabilitált sztárok, félelmetes stadion – a „török Chelsea” nyomáb

A legutóbbi két bajnoki kiírást megnyerte Törökországban a Besiktas labdarúgócsapata, és ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában is szót kért magának. Megnyerte azt a csoportot, amelyben a BL-győztes Porto, a francia bajnok Monaco és Gulácsi Péter csapata, a Bundesligában ezüstérmes RB Leipzig szerepel – ráadásul egy fordulóval a csoportkör vége előtt.

Czibor Zoltán az állambiztonság hálójában

Még a Ferencváros játékosaként (forrás:tempofradi.hu) Az egyik legtehetségesebb labdarúgó volt, sokak szerint az Aranycsapat legintelligensebb tagja. Amit a pályán tudott, azt csak nagyon kevesen tudták utánozni, beleértve a mai focistákat is. Pályafutása az ötvenes évek “szűrt levegőjének” egyik tündérmeséje: a vonatfüstös komáromi pályaudvarról a Ferencvároson és a Honvédon keresztül vezetett az útja a Barcelonáig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.11.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close