Sportszemle — 2017/11/27 at 06:30

Sportszemle 2017.11.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Nyári rekordon látszik a magyar futballba ömlő pénz

A svájci futballtudományi intézet, a CIES Football Observatory legújabb kutatási anyagában az európai futball demográfiai kérdéseivel foglalkozik. Három pontban vizsgálja az UEFA 31 legerősebb bajnokságában a saját nevelésű játékosok, a külföldi labdarúgók számának alakulását, valamint az egyes klubok stabilitását (azaz a játékoskeretben történt változást) a 2009 és 2017 között eltelt időszakban.

Ökölvívás: ilyen helyen sem edzett még profi bokszoló – NSO

Nem akárhol, hanem a legaktívabb városnak kikiáltott Dubaiban, ott is az egyik legikonikusabb épület legtetején, a Burdzs al-Arab helikopter-leszállóhelyén edz a brit ökölvívó, Anthony Joshua. Az ok pedig, hogy felhívja a figyelmet egy kezdeményezésre, az úgynevezett Dubai Fitness Challenge programra.

„Magyarországon megbolondítják a fiatalokat”

A Budapest Honvéd U19-es csapata megalázottan vett búcsút a Bajnokok Ligájától, ellenfele az orosz Krasznodar volt. A klub elnöke a két akadémia közötti elképesztő különbségekről mesélt, pedig utóbbi egyelőre messze van a világhírnévtől, viszont elképesztő fejlődést mutat. George F.

A magyar valóság agyoncsapta a focit

Tíz évvel az ünnepélyes stadionavató, két esztendővel a mindent elsöprő Quaestor-botrány után jártunk Győr-meccsen. Nyugat-Magyarország egyik jeles NB II-es megyei rangadóját néztük meg, a Győr és a Mosonmagyaróvár találkozóját. Kíváncsiak voltunk, mi maradt Győrben, az ETO Parkban a labdarúgásból. Noha 2013-ban Pintér Attila története negyedik bajnoki címéig vezette az ETO-t, a 2010-es években Győrben már nem jártak sokan meccsre.

Bemutató: magyar nyelven is megjelent Cruyff önéletrajza – NSO

Magyar nyelven is megjelent Johan Cruyff önéletrajza. Péntek este, a Kazinczy utcai Kazimir Bisztróban mutatták be az Akadémiai Kiadó Kanári futballkönyvsorozatának legújabb darabját, amelyben a tavaly elhunyt holland klasszis – Jaap de Groot újságíró tolmácsolásában – elmeséli élettörténetét és kifejti a labdarúgásról, a világról alkotott sajátos gondolatait.

Így lett az amatőr Fucsovics Mártonból profi

Edzőként kevés felemelőbb érzés lehet annál, mint utat mutatni egy élsportolónak. Sávolt Attila pontosan tudja, mit jelent mindez: amikor 2016 elején megkezdte az edzéseket a jelenkor legjobb magyar férfiteniszezőjével, Fucsovics Mártonnal, tanítványa gödörben volt, a világranglistán a legjobb kétszáz közé sem fért be. Radikális változásokra volt hát szükség.

Példátlan magyar siker a Davis-kupa döntőn

A tenisz-üzlet különböző iparágai, a versenyrendezéstől a labdán, az ütőn, a hálón át egészen a pályaépítésig, évtizedek óta sikeres vállalkozás. A tenisznagyhatalmak persze ezt is uralják, sőt előbb lesz egy szerbből, fehéroroszból, horvátból, chileiből, vagy akár magyarból kiemelkedő játékos, mint az említett országok egyik cégéből a teniszvilágban meghatározó szereplő.

Budapesten lesz a 2019-es öttusa-világbajnokság

Nagy sportdiplomáciai sikereket aratott a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) tbiliszi kongresszusán a magyar sportági szövetség (MÖSZ): egyrészt hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek, másrészt az idei nemzetközi viadalok közül a székesfehérvári junior vb érdemelte ki a legjobban megrendezett verseny díját.

Magyar futball: az elvert vagyon évtizede

Az MLSZ 2011-ben kiadott, „A megújulás évtizede” címet viselő koncepciója rendkívül szerteágazó. A tervben alapvetően fejlesztési, képzési és eredményességi kritériumokat fogalmaztak meg. A teljesülés egy része ugyan csak a renoválás végső dátumára, 2020-ra várható el, de az ütemterv által megkövetelt helyzet és a valóság közti különbség alkalmas a következtetések levonására.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Fernando Alonso saját esport csapatot indított

A kétszeres világbajnok lett az első Forma 1 versenyző, aki beszállt az esport bizniszbe. Már szponzorokat is talált a csapatához.

Close