Sportszemle — 2017/11/24 at 06:30

Sportszemle 2017.11.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kampány az életekért, szintet lép a Tour de Hongrie 2018-ban

A 2018-as Tour de Hongrie a nemzetközi versenynaptárban már UCI – 1. kategóriával szerepel. Hazánkban még sohasem rendeztek ilyen magas besorolású profi viadalt. A verseny augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, az útvonalat várhatóan jövő év februárjában mutatják majd be. Ami pedig az utakat illeti, széles szakmai összefogás eredményeként hamarosan Kresz-szabályok módosítására kerülhet sor.

Az év leggyorsabb tömegfutóversenye következik

Lassan el lehet kezdeni rajta vitatkozni, tetőpontjára hágott-e már a magyarországi futóőrület, vagy még vannak tartalékok. A diskurzust a számok azért valamelyest eldöntik: a hétvégén Siófokon esedékes 14. Balaton maraton szombati egyéni félmaratonjának 2200 fős létszámlimitét már jóval a verseny előtt elérte a nevezők hada – tavaly egy héttel korábban, eleve kedvezőbb várható időjárási körülmények között 1571 futó teljesítette a mintegy 21 kilométert a Balaton-parton.

Soha nem látott tettre készül a magyar sport

Vasárnap eldőlt, hogy a 2018-as phjongcshangi téli olimpián a lehetséges legtöbb, tíz rövidpályás gyorskorcsolyázó képviseli majd Magyarországot. Ilyen arányú magyar részvétel a sportág 1992 óta íródó olimpiai történetében még nem fordult elő. Vajon minek köszönhető, hogy egy olyan országban, amely adottságai, tradíciói miatt inkább a nyári ötkarikás játékokra helyezi a hangsúlyt, pont ebben a sportágban tudtuk megtörni az 1980 óta tartó téli olimpiai pontnélküliséget?

Rasmussen: Aki a negatív gondolatokat választja, az a kanapét válas

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya fejben erős csapatot lát, amelyben már mindenki tudja, mi a feladata, de egy kis bátorság még hiányzik. Kim Rasmussen szerint készen állunk a vb-re (Fotó: Micheller Szilvia) – December elsején kezdődik a németországi világbajnokság, most épp Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita szereplése áll közelebb a valószínűtlenhez, mint a kérdéseshez.

Megkötötték Hosszú kezét, de ez megacélozta őt

Hosszú Katinka öt éven át megnyerte az úszók Világkupa-sorozatát, most második lett, mert limitálták, hány versenyszámban indulhat el. Korábban végigúszta szinte az összes döntőt, most maximum csak négy számra nevezhetett be. Így is a nyolc állomáson összesen 23 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtött, világcsúcsot döntött, és csupán egyetlen alkalommal nem állhatott fel a dobogóra.

Mégis hogy lett ilyen Fa Nándor? Könyvet írt róla

Már a boltok polcain van a Libri kiadásában megjelent, 187 oldalas Fa Nándor-könyv, amely a szólóvitorlázás műfajára is utalva Magad, uram címmel jelent meg. A hajótervező, -építő és földkerülő vitorlázó saját szavaival mesél életéről gyerekkorától kezdve egészen az idei visszavonulásig, érintve családját, karrierjét, munkáit, de legfőképpen a hajózásról „beszél”.

Véget kell vetni az atlétikában a modern emberkereskedelemnek

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökének, Lord Sebastian Coe-nak a felkérésére tart előadást Monacóban a magyar szövetség főtitkára, Gyulai Márton a sportágban egyre inkább elharapódzó nemzetváltásokról. A Magyar Atlétikai Szövetség 2008-ban kinevezett főtitkárát, aki második esztendeje az Európai Atlétikai Szövetség Tanácsának a tagja, személyesen Sebastian Coe, az IAAF brit elnöke kérte fel arra, hogy kapcsolódjon be a munkacsoport kutatói és helyzetelemző tevékenységébe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/47. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close