esport, Sportmarketing — 2017/11/24 at 18:00

Fernando Alonso saját esport csapatot indított

by

A kétszeres világbajnok lett az első Forma 1 versenyző, aki beszállt az esport bizniszbe. Már szponzorokat is talált a csapatához.

A Forma 1 világából elsőként, saját eSport csapatot indított Fernando Alonso. Az alapításhoz a McLaren egyik szponzorát, a Logitechet és egy spanyol professzionális esport szervezetet, a G2 Esportsot nyerte meg partnerként. Az új csapat FA Racing G2 Logitech néven fog versenyezni különböző játékokban, konzolon és PC-n egyaránt.

A bejelentésre a hétvégén esedékes Abu Dzabi Nagydíj előtt került sor, a Yas Marina versenypályán. Alonso nem tér át az esport autóversenyre, csak az FA Racing G2 Logitech hátterét biztosítja. A csapat első igazolása Cem Bolukbasi, aki bejutott az idei F1 esport bajnokság döntőjébe, amit az Abu Dzabi Nagydíjjal egyidőben rendeznek.

Noha az FA Racing G2 Logitech elősorban a professzionális esport bajnokságokra fog fókuszálni, Alonso azt nyilatkozta, szeretnék megtalálni a módját annak, hogy a szurkolók ellene is összemérhessék tudásukat. Saját bevallása szerint ez inkább a szórakozás kategóriájába fog tartozni, mert ő maga nincs a profi esport versenyzők szintjén.

Sean Bratches, a Forma 1 kereskedelmi igazgatója nagy örömmel fogadta Alonso lépését, mert szerinte ez nagy lökést adhat a sorozat népszerűségének a fiatal körében.

A kétszeres világbajnok Alonso a McLaren-Honda F1 pilótája. A McLaren-Honda márciusban kötött többéves szponzori megállapodást az elektronikai termékeket gyártó Logitech-el, és a nyár folyamán hirdette meg saját esport versenyét a világ legjobb szimulátorosainak.

Forrás: autosport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.11.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close