Sportszemle — 2017/11/23 at 06:30

Sportszemle 2017.11.23.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Magyar foci: nem szerették a csapattársai, mert tanult

Dr. Horváth Zsolt Pécsen, a PMFC csapatánál nevelkedett és játszott 25 éves koráig, majd az MTK, végül pedig a Debreceni VSC labdarúgója lett, mígnem idén egy szívműtét után visszavonult. Jelenleg az M4 szakkomentátoraként dolgozik. A jogász végzettségű volt futballista a csatorna magyar foci főbb gondjait boncolgató műsorában elmesélte, milyen szemmel néztek rá egykori pécsi csapattársai, amikor könyvvel látták.

Magyarfocis kézilabda: milliós fizetések, a klubok hallgatnak

Olyan csapatban akar játszani, amelyik minden sorozatban a csúcsra érhet – mondta Morten Mörk, amikor lánya aláírt Győrbe. Arról nem beszélt az apa-menedzser, hogy lánya miért nem a – lapértesülések szerint – csúcsgázsit kínáló Vardar Szkopje vagy Rosztov-Don ajánlatát fogadta el. Nora Mörk, a világ egyik legjobb játékosa a norvég Larvikból érkezett a kisalföldi világválogatottba.

Szalay: Irány Peru és a Dakar-rali

Útnak indult a Dakar-ralira szerdán Szalay Balázs az Opel Dakar Teammel. A negyvenedik viadalra készülő csapat szerdán a Hősök teréről indult, hogy a világ legjobb tereprali-versenyzőivel száguldjon januárban Dél-Amerikában. “A Dakarig az út jelenleg hat hét, holnapután be kell csekkolnunk Le Havre-ban, és elindul a hajó Limába, Peruba” – mondta az Opel Crossland X terepjáróval szereplő Szalay Balázs.

Majd százéves focicipő a fradista mártír hagyatékának fő ékessége –

Százéves tárgyak is fellelhetők, nem is kevés, Tóth-Potya István hagyatékában, amelynek darabjait az 1945-ben mártírhalált halt futballnagyság unokája mutatta meg lapunknak. Potya nemcsak nagyszerű labdarúgó, remek ember is volt, szellemi hagyatéka is példás – az élete pedig kész regény, számos elfeledett, rosszul ismert vagy a köztudatba be sem kerülő történettel.

Négyéves bringás nászút: hogyan túrjunk a kuka mélyére bontatlan élelmiszerért?

Kis költségvetésű volt már az esküvőjük is 2010-ben: Zárug Zita fátylát egy függönydarabból varrták, Harkányi Árpád pedig ing helyett csinosra kipreparált fehér bringásmezzel ült két kerékre a ceremónia utáni fotózáshoz. Utánuk a násznép – többen szintén biciklin.

50 éves a nyugatnémet suhanc, Boris Becker

A tenisz hőskorában, a 80-as években mindenki a John McEnroe- Ivan Lendl- Boris Becker háromszögben mozgott. Ki ezért, ki azért tűnt ki a többiek közül; az egyik csodabogár volt, a másik csendes gyilkos, a harmadik született zseni. Közülük az egyik egy személyben testesítette meg mindet.

3×3-as kosár: a 17 éves Jáhni Zsófia harmadik a világranglistán

Harmadik hely a nemzetközi szövetség világranglistáján, aranyérem a hazai rendezésű Európa-kupán és harmadik hely a kínai világbajnokságon – így telt a 17 éves, a Szeged KE kosarasának, Jáhni Zsófiának az idei éve. A sikerekben kulcsszerepet vállaló, ízig-vérig kosárlabdacsaládból származó játékos pedig bekerülne a felnőttválogatottba, és arról is beszélt honlapunknak, miért a 3×3-ast választotta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Változások jönnek a teniszben, megreformálják a Grand Slam tornákat

A négy legnagyobb tenisztorna, az ausztrál, a francia és az amerikai nyílt bajnokság, valamint a wimbledoni verseny szervezői több reformjavaslatot...

Close