Sportszemle — 2017/11/20 at 06:30

Sportszemle 2017.11.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Puskás Ferenc a futballtörténelem legjobb bajnoki góllövője

Éppen Puskás Ferenc halálának 11. évfordulóján jelentette meg a Marca az IFFHS, a világ legrangosabb futballstatisztikákkal foglalkozó szervezetének új listáját, minden idők legjobb bajnoki góllövőinek rangsorával. A szervezet többéves kutatás eredményeként publikálta a kizárólag a hivatalosan elismert nemzeti bajnokságokban, élvonalbeli találkozókon szerzett gólokon alapuló összevetést, amit a magyar játékosok dominálnak.

Zubai Szabolcs: Most vagyok a legnehezebb helyzetben – NSO

Az eltört állkapocs és a hét hónapnyi szenvedés sem tántorította el a kézilabdától Zubai Szabolcsot, a Szeged kézilabdázóját, aki a parketten és a civil életben is beleáll a nehéz helyzetekbe. Az egyik gyerekkori célját már elérte, ám élete másik nagy álmának beteljesülése még várat magára. A Nemzeti Sport Sportkrém mellékletének interjúja.

Puskás klubját szívatják, a többiek 88 milliárdért kaptak stadiont

A Luxemburg elleni csoda előtt emlékezetes fordulót rendeztek a magyar futball csúcsának számító NB I-ben. A hat bajnokiból négy meccsen fordult elő, hogy a hazai csapat drukkereinek legalább 40 kilométert kellett utazniuk.

30 évesen érettségiztem, tudom, miről beszélek

30 évesen érettségiztem, tudom, miről beszélek – Még egy évig futballozna a 95-szörös válogatott Juhász Roland, utána segítene az ifjúságnak, hogy jobb mentalitású játékosok legyenek. Riasztó dolgokat lát, pedig a futball észjáték. Emberéletet már mentett, de zavarja-e, ha a millióival cikizik a tribünről? Interjú.

Emlékezés: kétnyelvű emléktábla Buzánszky Jenő tiszteletére – NSO

Kétnyelvű – magyar és angol – emléktáblát állított az Ovi-Sport Alapítvány a 2015. január 15-én elhunyt Buzánszky Jenő díszsírhelyénél a Szent István-bazilika altemplomában szombaton. Gyertyagyújtás Buzánszky Jenő emlékének tiszteletére (Fotó: Földi Imre) Mint arról Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete az MTI-nek beszámolt, a Jenő-napi ünnepi eseményen az Aranycsapat jobbhátvédjére Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke, Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő emlékezett.

8650 forint miatt hurcolták meg az olimpiai bajnok Wladárt

Hogy működött a magyar sportban a lejáratás a nyolcvanas évek közepén? Itt egy nagyon jó példa a megértésére. „A Magyar Úszó Szövetség felfüggesztette Wladár Sándor válogatott kerettagságát, mert illetékes szervektől bejelentés érkezett, hogy a vámszabályok megsértésével gyanúsítható. A sportfegyelmi eljárást azután folytatják majd le, ha a vámügyben befejeződött a vizsgálat” – 1984.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kétmilliárd forint állami támogatást kap az eSport

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai eSport, ugyanis az állam is elismerte a kompetitív videojátékok létjogosultságát. Ezzel Magyarország is belépett azok...

Close