Sportszemle — 2017/11/17 at 06:30

Sportszemle 2017.11.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Milák Kristóf: Megjelentem itt szerényen, aztán „összevertem” mindenkit

Még mielőtt visszarázódott volna a dolgos hétköznapokba – edzés és iskola -, utolsó idei versenye után Milák Kristóf, az érdi úszócsoda lapunk kérésére kicsit vissza- és előre is tekintett. – Négy aranyérmet szerzett a múlt heti rövid pályás úszó országos bajnokságon, 17 évesen. Juniorkorú úszóként a felnőttek közt önnél többet senki.

Alapjaiban rengetheti meg az NFL-t egy új kutatás

Akár az amerikai futball jövőjére is hatással lehet, hogy először mutatták ki élő embernél a krónikus traumatikus enkefalopátia, vagyis a CTE jeleit. Ez az a degeneratív betegség, amit rengeteget emlegettek a sportággal kapcsolatban mostanában, és a fejet érő sorozatos ütések hatására alakul ki, de eddig csak boncolással, tehát a halál után tudták egyértelműen megerősíteni.

Megtartották Magyarország első e-sport és sport konferenciáját

Az online világ nem ellenség, amitől félni kell, hanem egy új, fantasztikus lehetőség.

2018-as foci-vb: a következetlenségek tragikomédiája

Szimbolikus mérkőzéssel zárult le a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek hosszú sora magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A dél-amerikai küzdelmek végén ötödik helyen zárt a világ futballtérképén hosszú ideje rajta sem lévő Peru, miután heroikus küzdelem árán 0-0-ra végzett Új-Zélandon, otthon 2-0-lal fektette két vállra a sors, vagyis hát a FIFA szabályai által neki rendelt óceániai csoportgyőztest.

Szabó Tünde: Sokkal közvetlenebbé vált a kapcsolat – NSO

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Inforádió Aréna magazinjában az év legfontosabb eredményeiről és a következő esztendő céljairól is beszélt, kiemelve, hogy a januárban életbe lépő új sporttörvény alapjaiban változtatta meg a magyar sportirányítás rendszerét. Ezáltal sokkal hatékonyabb lett az önállósuló köztestületek működése és érdekérvényesítő képessége, a MOB pedig még inkább el tudja látni szakmai feladatait.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A női labdarúgást erősíti az UEFA a szponzori jogok szétválasztásával

Eddig a férfi labdarúgás szponzori jogaival egy csomagban adták, 2018-tól viszont már külön értékesítik. Folytatódik a korábban megkezdett kampány is...

Close