esport, Sportpolitika — 2017/11/17 at 17:50

Kétmilliárd forint állami támogatást kap az eSport

by

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai eSport, ugyanis az állam is elismerte a kompetitív videojátékok létjogosultságát. Ezzel Magyarország is belépett azok közé az európai országok közé, amelyek kormányzati szinten is foglalkoznak az eSporttal.

A magyarországi eSport sportágként elismerése, továbbá a visegrádi [V4-es] együttműködés elmélyítése érdekében a kormány támogatja a visegrádi négyek – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia – közötti eSportbajnokság és -konferencia rendezését – derül ki a Magyar Közlönybe megjelent kormányhatározatból.

Fotó: RKA

A kabinet felhívja a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztost a bajnokság és konferencia megvalósításával összefüggő feladatok ellátására. A megrendezéshez legfeljebb kétmilliárd [1 999 500 000] forint összegű támogatási szerződést köt majd a kormányzat  az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel. A támogatás forrásának előteremtése még folyamatban van, ám a friss kormányhatározat [1839/2017. (XI. 10.)] az idei és a jövő évi költségvetési források felülvizsgálatával kívánja előteremteni az összeget.

A héten konferenciát tartottak Budapesten az eSport és a hagyományos sportok jövőjéről, kölcsönhatásairól. Az eseményen részt vett Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára és Deutsch Tamás a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos is. “A jövő sportja a sport jövője” nevű rendezvényen a Nemzeti Versenysport Szövetség együttműködési megállapodást írt alá az Egymillióan a magyar esportért Egyesülettel.

Forrás: MTI, epsort1.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.11.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close